Ukrajina u 121. minutu do četvrtfinala

Reprezentacija Ukrajine igraće u četvrtfinalu Evropskog prvenstva. Posle velike borbe u Glazgovu Ukrajinci su pobedili 2:1 Švedsku posle produžetaka. U regularnom toku bilo je 1:1.

Igralo se dobro prvo poluvreme sa lepim prilikama sa obe strane. Šveđani su stvorili nekoliko prilika preko Forsberga, Isaka i Kuluševskog, ali nisu bili precizni.

Svoju prvu veliku priliku iskoristili su Ukrajinci.

Povela je Ukrajina iz prve velike šanse preko Zinčenka u 27. minutu. Jarmolenko je uputio atrkativan pas prema fudbaleru Mančester sitija, koji je na kraju bio precizan.

Uspeli su Šveđani do kraja prvog dela da stignu do izjednačenja. Posle dodavanja Isaka, sjajnu formu na takmičenju potvrdio je Forsberg, koji je silovitim udarcem po zemlji smestio loptu iza golmana Ukrajine.

Uzbuđenja nisu izostala ni u drugo delu. Za samo 2 minuta obe selekcije su pogodile stativu, najpre je to učinio Sidorčuk, a potom i na drugoj strani Forsberg.

Mogli su Šveđani do vođstva i u 68. minutu, ali je sreća ponovo bila uz Ukrajince, pošto je Emil Forsberg pogodio prečku. Bez golova i ozbiljnih šansi se igralo posle prečke Forsberga.

Što se tiče prvog produžetka treba istači samo crveni karton Danijelsona koji je nesmotreno startovao i možda povredio Besedina.

Drugi nastavak je protekao u inicijativi Ukrajine, ali nije bilo izglednije prilike da će do gola doći. Bližili su se penali, a onda je krenuo jedan od poslednjih napada na meču. Perfektan centaršut Zinčenka, Dovbik  glavom zakucava loptu u mrežu nemoćnog Olsena.

U narednoj fazi, Ukrajina će igrati protiv Engleske.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

MEČ SE IGRA U LOZNICI: Poznat termin finala Kupa Srbije

Fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Srbije. Vojvodina je u Kragujevcu savladala Radnički 1:0, dok...

POVEZANE OBJAVE