Barela i Insinje srušili Belgiju: Italija ide na megdan Španiji!

Belgija – Italija 1:2 (1:2)

Lukaku 45+3, Barela 31′, Insinje 44′,

Fudbaleri Italije pobedili su Belgiju sa 2:1 i plasirali se u polufinale Evropskog prvenstva. Dobrom igrom u odbrani uspeli su da odole naletima Belgijanaca i ostvare uspeh produživši niz nepobedivosti.

Odmah su Belgijanci preko Lukakua u prvom minutu imali priliku ali je priseban bio Donaruma. Malo bolje su počeli meč i imali nekoliko šansi. U 13. minutu Italija je postigla gol preko Leonarda Bonućija koji je poništen zbog ofsajda.

Belgijanci su u 22. minutu imali šansu ali je Donaruma lepom paradom odbranio šut De Brujnea. Ponovo je italijanski golman bio na iskušenju nakon sjajne kontre Belgijanaca ali je krajnjim naporom odbranio udarac Lukakua.

Meč je počeo u dobrom tempu i gledamo šanse na obe strane. U 31. minutu selekcija Italije je povela pogotkom Nikoloa Barele koji je iskoristio smušenost u odbrani Belgije.  Oprobao je svoj šut i Federiko Kijeza ali je bio neprecizan. Međutim, na 2:0 je u 44. minutu povisio Lorenco Insinje pravom golčinom.

Odmah zatim dosuđen je penal za Belgiju nakon gledanja VAR snimka koga je realizovao Romelu Lukaku. Zasita dobro poluvreme sa mnogo prilika na obe strane uz dobar tempo. Nastavak meča nam garantuje još uzbuđenja.

Italijani u drugom delu meča žele da zadrže prednost a Belgijanci da preokrenu. Imali su u 61. minutu kolosalnu priliku kada je Spinacola intervenisao ispred Lukakua i sprečio siguran pogodak. Imao je ovaj igrač priliku da da gol u 64. minutu ali je bio neprecizan.

U ekipi Belgije povredio se Šadli nekoliko minuta pošto je ušao u igru pa ga menja Prat. Nakon Šadlija, povredio se i Spinacola. Poslednji minuti meča protiču u naletima Belgije u želji za izjednačenjem dok se Italija brani i čuva prednost.

Utakmica je produžena za 5 minuta. Pokušavali su za to vreme Belgijanci svim silama ali im to nije bilo dovoljno i Azuri su prošli u polufinale. Ostaje im žal za propuštenom prilikom Lukakua nakon odlične intervencije Spinacole.

U polufinalu nas očekuje fudbalski klasik obzirom da će Italijani ići na megdan Španiji.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA: Bogdanović odličan u pobedi Atlante

Košarkaši Atlante pobedili su Portland rezultatom 120:106, a srpski košarkaš Bogdan Bogdanović imao je odličnu utakmicu iza sebe.  Nekadašnji...

POVEZANE OBJAVE