Dominacija Engleske u četvrtfinalu!

Poslednji četvrtfinalni meč na Evropskom prvenstvu igrao se u Rimu gde su se sastali Engleska i Ukrajina. Fudbalska reprezentacija Engleske plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva pošto je pobedila Ukrajinu rezultatom 4:0. Strelci su bili Kejn u 4. i 50, Megvajer u 46. i Henderson u 63. minutu.

Do prvog gola čekali smo svega 4 minuta. Sterling je odlično uposlio Harija Kejna, a ovaj postigao drugi gol na Euru za prednost Engleske protiv Ukrajine. Pokušavali su Ukrajinci da se vrate u život, sve češće su napadali ali nije bilo problema za odbranu Engleske. Do poluvremena Ukrajina je imala bolje prilike za gol od Engleza ali samo u jednom navratu morao je Pikford da interveniše.

Drugo poluvreme bilo je fenomelano za Engleze. Već u 47. minutu posle odličnog centaršuta Šoa, Hari Megvajer duplira prednost. A samo tri minuta kasnije posle novog centaršuta Šoa, Kejn postiže drugi pogodak. Seriju golova zatvorio je u 63. minutu Džordan Henderson, novim golom glavom posle centaršuta Mejsona Maunta.

Imao je Kejn potom još jedan vrhunski volej udarac, sa ivice šesnaesterca, ali golman Ukrajine je prelepom paradom sačuvao svoju mrežu.

Ukrajinci su plasmanom u četvrtfinale ostvarili najveći uspeh u istoriji na Evropskim prvenstvima, pa njihov selektor Andrej Ševčenko mora biti zadovoljan i pored ovog poraza u Rimu.

Engleska će se u polufinalu u sredu na Vembliju sastati sa Danskom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan bez najboljeg na derbiju!?

Fudbaleri Partizana u subotu protiv Crvene zvezde imaju priliku da uhvate poslednji voz u borbi za titulu šampiona Srbije. Crveno-beli...

POVEZANE OBJAVE