Federer prošao u 1/8 finala Vimbldona!

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u osminu finala Vimbldona, pobedom nad britanskim teniserom Kameronom Norijem.

Osmostruki šampion Vimbldona je do trijumfa stigao rezultatom 3-1 u setovima, 6:4, 6:4, 5:7, 6:4, posle dva časa i 36 minuta igre. U osmini finala Federer će se sastati sa italijanskim teniserom Lorencom Sonegom.

Prvi set je prošao sa jednim brejkom i to u sedmom gemu. Federer je stigao do tri vezane brejk šanse, prvu je iskoristio, te kasnije lagano priveo ovaj deo igre kraju, 6:4. Drugi set je završen istim rezultatom, samo je malo bio naporniji sa Federera.

Treći set bio je najbolji za Norija, koji je imao i podršku sa tribina. To je posebno došlo do izražaja u finišu trećeg seta kada je Nori napravio brejk i sa 7:5 dobio ovaj set.

U četvrtom je Federer prvi stigao do brejka za vođstvo od 3:2, ali je Nori odmah uzvratio. Ali, presudio je deveti gem ovog seta, kada Nori pravi nekoliko grešaka, što iskusni Švajcarac koristi za odlučujući brejk, a onda je na svoj servis završio posao oko plasmana u osminu finala.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE