Kokoškov: Biće važno izboriti se sa visokim igračima Italije

Košarkaška reprezentacija Srbije je u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre! Orlovi su sjajnom igrom pobedili Portoriko. Sada ih samo jedan korak deli od plasmana na Olimpijske igre.

Selektor Kokoškov mora da bude zadovoljan i činjenicom da je njegov tim ubacio čak 102 poena.

Portoriko ima dobar tim, strukturu, budućnost. Psihološki teška utakmica. Nismo imali previše vremena da se spremimo kao ekipa, bilo je povreda. Srećan sam što smo igrali nesebično, kao tim. Spajamo se u novi sistem, tu su igrači koji su spremni da igraju za reprezentaciju i da se žrtvuju. Dobro igramo, možemo bolje u odbrani. , rekao je selektor.

Selektor je zadovoljan i energijom sa trbina

Znamo da je košarka sport broj jedan u našoj državi, jedan od najvećih, na neki način i religija. Znam da je zato uzbudljivo da se igra za reprezentaciju. Osećamo energiju od ljudi koji obožavaju naše igrače. Gledaju ih tokom sezone na TV-u, a sada mogu i uživo. Osećamo tu podršku.

Finale se igra već sutra od 20.30h, protivnik je Italija.

Treba da proverimo medicinski status. Da nađemo energiju da igramo dan za danom, to će biti izazov. Trudićemo da branimo bolje jedan na jedan, tranziciju, skok. Odbrana će biti ključ jer imamo dovoljno talenta da postižemo poene, završio je Kokoškov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UBEDLJIVO U MAJSTORICI: Crvena zvezda je šampion Srbije!

Odbojkaši Crvene zvezde slavili su u majstorici Superlige protiv Partizana 3:0 (25:23, 25:18, 25:18). Samo je prvi set bio neizvestan...

POVEZANE OBJAVE