Pukla stotka: Orlovi bolji od Portorika, sa Italijom za Olimpijske igre!

Košarkaši Srbije pružili su svoju najbolju partiju savladavši Portoriko i plasirali se u finale kvaifikacionog turnira za Olimpijske igre. Uprkos manjim padovima u igri, naša selekcija je kontrolisala ceo tok utakmice i nije dozvolila gostima da se vrate. Još jedan korak nas deli od Olimpijskih igara.

Srbija – Portoriko 102:84 (28:26, 23:14, 28:28, 23:16)

Meč je trojkom otvorio Klavel. Portoriko je bolje počeo povevši 5:0 a reprezentacija Srbije još uvek nije poentirala i imala jednu izgubljenu loptu. Tek posle minut ipo igre u prvoj četvrtini Danilo Anđušić postiže prve poene za našu selekciju.

Vasilije Micić doneo je izjednačenje 5:5 ali naša selekcija još uvek nije ušla u ritam. Portorikanci dobro šutiraju za tri poena i već su postigli dva koša van 6.75 metara i vode 8:5. Osim pogotka Micića, naši košarkaši uglavnom poentiraju sa slobodnih bacanja na početku meča.

Danilo Anđušić se ističe u našem timu i njegovim poenima poveli smo 9:8. Srbiju loše služi šut koji zajedno sa slabijom igrom u odbrani omogućava Portoriku da održava minimalnu prednost. Nju su uvećali nakon trojke Pineira na osetnijih plus 6 i vode 17:11 nakon čega je trener Kokoškov tražio tajm aut.

Međutim, naši košarkaši su potom odigrali bolje i veoma brzo anulirali prednost ali se nastavljaju propusti u odbrani koji nam ne dozvoljavaju preokret i sticanje prednosti. Srbija je na dva minuta pred kraj prvog dela igre povela 23:21 čime je krunisala bolji intenzitet igre.

Srbija je bolje počela drugu četvrtinu i održava prednost ali su je Portorikanci sustigli nakon neiskorišćenih napada selekcije Srbije koja oscilira kao i u prethodna dva meča u grupnoj fazi. Nalet je odbio Micić i odveo nas na 35:31. Pogodio je trojku i Boban Marjanović čiji se doprinos vidi na defanzivnom skoku i sigurnošću u reketu.

Nastavili su Portorikanci da dišu za vratom Srbiji koja još uvek nije uspela da se značajnije odlepi. I dalje se smenjuju periodi dobre igre ali i brzopletih napada. Košem Petruševa i fantastične asistencije Teodosića naši su ponovo stekli 6 poena prednosti koja je uvećana na maksimalnih plus 8 nakon dobre odbrane i zakucavanja Petruševa u kontri.

Naši su dobro odigrali završnicu poluvremena i stekli 11 poena prednosti tako da se na odmor otišlo rezultatom 51:40 za naš tim.

Na početku drugog poluvremena igra se koš za koš i Srbija održava dvocifrenu prednost. Međutim, ponovo je naša selekcija imala prazan hod i Portoriko je trojkom Klavela smanjio na 6 poena prednosti i sada je 60:54. Kasnije je Nemanja Bjelica bio zaslužan zato što je Srbija odolela naletu Portorika. Na kraju treće četvrtine Vasilije Micić je fauliran pri šutu za tri poena i realizovao ih je pa naša selekcija zadržava 11 poena prednosti. Poslednji kvartal košem je otvorio Dejan Davidovac na dodavanje Micića. Međutim, Portoriko se ne predaje i dobrim šutem za tri održava mogućnost da se dodatno priključi. Srbija je ipak, dobrom odbranom, povela sa 14 poena prednosti što održava i ide ka finalu kvalifikacija. Nesportska greška Portorikanaca na četiri minuta do kraja omogućila nam je da dodatno uvećamo prednost  što su naši košarkaši iskoristili i nastavili da je uvećavaju na maksimalnih plus 17 nakon trojke Teodosića.

Svakako najbolji meč naše reprezentacije na turniru što naročito raduje pred sutrašnje finale sa Italijom koje se igra od 20:30.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović nakon poraza: Evo šta je rekao trener Partizana

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u gostima u trećem meču finalne serije ABA lige rezultatom 82:76. Nakon poraza trener Partizana...

POVEZANE OBJAVE