Đurović surovo iskren: Kokoškov je uveo previše demokratije u ekipu

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju. Srpski košarkaši doživeli su poraz rezultatom 102:95.

Dan nakon velikog hendikepa za srpsku košarku oglasili su se mnogi o stanju u našoj košarkaškoj reprezentaciji. Srpski stručnjak Vlade Đurović medijima je izneo svoje viđenje aktuelne situacije u timu.

Utakmica sa Italijom pokazala je da kod nas na Balkanu ne može da prođe demokratija. Previše demokratije bilo u ekipi, i na terenu i van terena. To je Kokoškovu moglo da prođe sa Slovencima, koji ipak nisu sa Balkana, rekao je Đurović.

On je istakao da je ovaj poraz i izostanak reprezntacije sa Olimpijskih igara veliki hendikep za srpsku košarku.

Kada sam jutos išao u samoposlugu i da kupim novine, troje ljudi me srelo i pitalo sa tri različita epiteteta: Da li ste gledali onu katastrofu, kako ćemo da se oporavimo od ovog šamara i da li ste videli onu bruku. Mnogo je težak udarac za našu košraku, ne kažem da je to tolika katastrofa, da ne možemo da se opravimo… Opravićemo se mi, jer se ovde uvek javljaju talenti. Evo juniorska reprezentacija koja iga na SP u Letoniji, napraviće rezultat i bar dva igrača iz te reprezenatcije će otići u NBA. Biće uvek igrača kod nas. Drugo, svi naši glavni igrači Bogdanović, Jokić, Milutinov, Lučić, niko nema preko 30 godina, vratićemo se mi. Sigruno da treba se ozbiljno sedne i da se napravi ozbiljna analiza i da vidimo kako ćemo dalje, kazao je Đurović.

Đurović je pohvalio sve igrače koji su došli da igraju za Srbiju.

Gledam igrače došli su umorni, neko će reći i Italijani su. Oni su se odazvali, mogli su da budu na nekom ostrvu, da se oni lepo provedu. Ali oni su došli i igrali su. Za dublju anallizu je kako ćemo dalje. Nije moje da ja pričam kako je trebalo da igramo sa Italijom, ja sam dugo penzioner, zaključio je proslavljeni stručnjak.

 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan dobio poziv koji se ne odbija

Fudbalski klub partizan će bazični deo priprema za sezonu 2024-25 provesti u Sloveniji, ali će imati i izlet do...

POVEZANE OBJAVE