Fantastični Đoković lagano do četvrtfinala Vimbldona

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Vimbldona. On je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina sa 3:0 u setovima (6:2, 6:4, 6:2)

Od samog početka Novak je bio bolji. Čileanac je bio nervozan i meč je počeo sa duplom servis greškom, Srbin je imao odmah u prvom gemu imao tri brejk šanse koje je iskoristio. U nastavku ovog seta, Đoković je bio dominatnan, nije dopustio Čileancu da mu se približi i za samo 23 minuta osvojio je prvi set rezultatom 6:2.

U drugom setu, nastupila je kratka pauza zbog kiše pri rezultatu 2:2. Imao je Đoković priliku da ranije preokrene set u svoju korist, ali je to uradio u devetom gemu drugog seta i poveo sa 5:4. Siguran je potom bio na servisu, pa je iskoristio drugu set loptu za 6:4.

Novak je u trećem setu igrao fantastično, podigao je nivo i već na samom startu napravio brejk i poveo. Nastavio je sa sjajnom igrom, povećavao prednost i vrlo brzo došao do ogromne prednosti od 4:1. Sledeći gem je osvojio Čileanac ali to je bilo sve što je mogao uraditi u ovom meču jer je već u narednom Đoković osigurao pobedu i plasirao se u četvrtfinale.

U borbi za polufinale aktuelni šampion igraće protiv pobednika duela Rubljov – Fučovič.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Đoković rešio sve dileme: Nenad Zimonjić je (VIDEO)

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković se na terenima u centru Foro Italiko sprema za nastup na Mastersu u...

POVEZANE OBJAVE