Igor Kokoškov: Bolji tim je pobedio

Nažalost, košarkaši Srbije nisu uspeli da pobede Italiju u finalu kvalifikacionog turnira i tako su ostali bez Olimpijskih igara u Tokiju. Selektor  srpskih košarkaša Igor Kokoškov rekao je da njegov tim nije zaslužio da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju.

Bolji tim je pobedio. Nema drame, emitivno je kada ste selektor nacionalnog tima, ovo je težak poraz. Lično sam razočarano, nismo igrali dobro tokom celog turnira, pokušavali smo da nađemo ritam, rotirali smo, bilo je mnogo loših okolnosti, ali kao tim nismo bili spremni da se žrtvujemo dovoljno za Tokio, pa i ja kao selektor. Morate da date 100 odsto, imena nisu ta koja igraju, već igrači i moraju da se pokažu u najboljem svetlu. Kao tim nismo igrali dobro da bismo bili na Olimpijskim igrama. Voleo bih da su se Italijani malo bolje prilikom slavlja, ali mi moramo da naučimo iz ovoga. Jednostavno morate da budete posvećeni, u suprotnom ste samo ime, a to smo jedino i pokazali, ne igru, rekao je selektor.

Selektor se potom osvrnuo na činjenicu de je MVP Evrolige Vasilije Micić na parketu proveo samo 14 minuta, a da Boban Marjanović nije ni igrao u drugom poluvremenu.

Bio je deo priprema za utakmicu, planirao sam ga za startnu petorku, ali nije bio tu. Sve se desilo iznenada, Avramovića sam stavio u startnu petorku, počeli smo utakmicu sa drugačijom postavom. Imao je neki medicinski problem sa kojim nisam upoznat u ovom trenutku, nisam doktor. To je razlog zašto je igrao samo 14 minuta, igrao bi više da je bio na 100 odsto, nažalost nije, a igrali su oni koji jesu, jednostavno je, rekao je selktor i dodao

Bilo je mnogo ključnih trenutaka, da je Boban dominirao u skoku morali bismo da prilagođavamo postavu tome, a kada je bio na terenu pik’en’rol nije funkcionisao. Nisam slep, imam iskustva, za Bobana nisu bile savršene okolnosti, ni Melo nije igrao mnogo za njih. Boban nije mogao da se uklopi u brzu igru, a znam ja poprilično o pripremi za rivale, nije lako izboriti se sa svime. Pokušali smo, nije funkcionisalo, zato je izašao iz igre.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid i Betis odigrali poslednji prvenstveni meč: Madrid se poklonio Krosu

Fudbaleri Real Madrida i Betisa odigrali poslednji prvenstveni meč za ovu sezonu bez golova u La ligi. Real je odavno...

POVEZANE OBJAVE