Predsednik Vučić o finansiranju “večitih”: KK Partizan je u poslednje dve godine dobio od države više od Zvezde

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, gostujući na TV Hepi, govorio je i aktuelnim temama u srpskom sportu.

On je istakao da mu je jako žao što se muška košarkaška reprezentacija nije plasirala na Olimpijske igre, posle poraza od Italije u Beogradu u okviru kvalifikacionog turnira.

Naravno da mi je žao što nismo otišli u Tokio. Očekujemo više od osam medalja u Tokiju. Uzdamo se u strelce, u kajak, rvače, karate, igraće Novak, odbojkašice, vaterpolisti. Šta god je dobro u Srbiji, ‘Vučiću nemoj da se kitiš svojim perjem’, mada to nikad ne radim. Na Olimpijskim igrama 2012. osvojili smo četiri medalje, 2016. duplo više. Ove godine, uprkos košmaru od sinoć… Kako da mi ne bude žao? Mogli bismo da se borimo za medalju, ali sa ovakvom igrom ne. Sa ‘drim timom’ ne bismo imali šanse, mnogo su jaki, rekao je predsednik Srbije.

Potom se osvrnuo na odnos finansiranja Crvene zvezde i Partizana od strane države, koji je uvek aktuelan, a posebno poslednjih dana od povratka Željka Obradovića na klupu crno-belih.

Ljudi kažu da kupujemo klubove zbog navijača. Ma nemojte da lažete, bre. Zvezda i Partizan neće da kažu koliko su dobili od države. Dali smo im po dva i po miliona da igraju Evropu. U Zvezdi još to i kažu, a u Partizanu niko. Ko je branio Partizanu da dovede Savića i Obradovića? KK Partizan je u poslednje dve godine dobio od države više od Zvezde, ali nije lako stići, završio je predsednik Vučić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SRPKINJE NA OKUPU: Bregar jasan, cilj postavljen na početku je od krucijalnog značaja

Rukometašice Srbije očekuju dva veoma bitna duela u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Naš tim će igrati protiv Bugarske i Turske,...

POVEZANE OBJAVE