Čović o Partizanu: Ne pada mi na pamet da ulazim u bilo kakve priče sa kamionima i avionima

Predsednik košarkaškog kluba Crvena Zvezda Nebojša Čović gostovao je danas na tv B92.

On je govorio o učinku reprezentacije u kvalifikacijama za Olimpijske igre ali i tenzijama između Crvene Zvezde i Partizana.

Čović se osvrnuo na informaciju o višemilionskom ugovoru Kevina Pantera u Partizanu:

Panter je iz Olimpijakosa prešao u Zvezdu bez obeštećenja. Mesečna plata mu je bila 30.000 dolara. Ugovor na 6 meseci, pritom zadnje dve rate nisu plaćene, jer je sezona bila prekinuta zbog Kovida pa se isplaćivalo 80 odsto. To su pare za koje je čovek igrao u Zvezdi, sada se afiormisao, ne pada mi na pamet da ulazim o bilo kakve priče sa kamionima i avioninma. To bi bilo opravdanja, ali davati ogromne cifre, pa mi nismo CSKA. -rekao je Čović.

On je sumirao i odgovornost za neuspeh košarkaša protiv Italije u finalu kvalifikacionog turnira za OI:

Odgovornost je na KSS, od predsednika pa nadalje, pa možemo da anlizuiramo po dubini. Nema ništa u tome lično, ni ljubavi ni mržnje, to je profesionalan odnos. Imate rezultata ili nemate. Neka izađu i kažu da li su dobili pet do sedam miliiona evra. Ne možemo se pokrivati ženskom košarkom. Marina je napravila rezultat, nije to lako, ali devojke su rezultata za sebe. Ovo je seniorska reprezentacija. Sledeća Olimpijada je 2024, za nju se treba kvalifikovati. U novembru su kvalifikacije za Svetsko prvenstvo. Ko će tada igrati? Ne znam, igrači su u Evroligi i NBA, to trazi sistematski rad i plan. Mislim da je gora situacija nego posle Sidneja 2000. godine, tada se gotovo sve raspalo, pa smo seli i napravili strategiju. Došao je Pešić i napravio tim, radio je profesionalno, samo taj posao. Potom, Istanbul prvaci Evrope, pa prvaci sveta i čovek je otišao zbog bosanskog lobija. Rušimo ono što imamo, smetaju nam stručni i uspešni ljudi. – zaključio je Čović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE