Engleska je u finalu Evropskog prvenstva!

Fudbalska reprezentacija Engleske drugi je finalista Evropskog prvenstva. Oni su savladali Dansku posle 120 minuta borbe rezultatom 2:1.

Meč na Vembliju bio je veoma zanimljiv od prvog minuta. Igralo se otvoreno na obe strane, a prvi su se na Vembliju radovali Danci. Oni su poveli golom Damsgora u 30. minutu, a Englezi izjednačili autogolom Kjera 9 minuta kasnije. Saka je odlično probio sa desne strane, ubacio loptu u peterac koju štoper Milana ubacuje u sopstvenu mrežu.

U drugom poluvremenu gledali smo potpunu dominaciju Engleske, Sterling i Kejn su u nekoliko navrata imali odlične prilike, ali Šmajhel je noćas branio fenomelano. Bravuroznim intervencijama je držao Skandinavce u igri i praktično je sam odveo svoju reprezentaciju u produžetke.

Englezi su u produžecima nastavili da pritiskaju i napadaju Dance. Kejn je imao odličnu šansu u 94. minutu, ali je opet odbranio fenomenalni Šmajhel. Zatim je u 97. snažno šutirao i Griliš, i opet je odbrana Šmajhela. U 104. minutu, Sterling je pao u šesnaestercu i sudija Makeli je pokazao na belu tačku. Penal je izveo Hari Kejn, Šmajhel je to odbranio, međutim, lopta se odbila golgeteru Totenhema kojem nije bilo teško da je sprovede u praznu mrežu za konačnih 2:1.

Finale Evropskog prvenstva između Italije i Engleske igra se u nedelju od 21 čas.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović pričao o odnosu Partizana i KLS

Održana je konferencija za medije povodom starta Superlige Srbije za 2024. godinu. Jedan od učesnika bio je i...

POVEZANE OBJAVE