Jači trening: Đoković bez izgubljenog seta do polufinala

Đoković – Fučović 3:0 (6:3, 6:4, 6:4 )

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Vimbldona pobedom nad mađarskim teniserom Martonom Fučovićem. U sva tri seta videla se dobra borba a naš teniser je u ključnim momentima igrao najbolje i osvajao bitne poene.

Mučio se naš teniser u prvom gemu ali je dobrim servisima uspeo da povede sa 1:0. Đoković je odmah na početku oduzeo servis protivniku i poveo sa 2:0 a kasnije i 3:0 nakon što je materijalizovao brejk. Tek u šestom gemu, Mađar je uzeo gem na svoj servis i upisao se na semafor tako da je 5:1 za Đokovića. Međutim, Fučović je napravio brejk i smanjio na 5:2. Posle malo više borbe, naš teniser osvaja prvi deo igre.

Posle velike borbe, Fučović je uspeo da spasi četiri brejk prilike i prvi gem drugog seta dobije u svoju korist. Početak seta protiče u dobrim servisima oba tenisera. Mađarski teniser znatno je poboljšao igru u odnosu na početnih 5:0 u prvom setu. Naš teniser je usporio tempo i još uvek nije na potrebnom nivou da bi prevagnuo i ovaj set u svoju korist. Ipak, bitan momenat dogodio se u devetom gemu kada je naš teniser napravio važan brejk. Malo se pomučio u gemu na svoj servis ali je Đoković ipak potvrdio stečenu prednost i povećao vođstvo na 2:0 u setovima.

U istom ritmu počeo je i treći set kada Fučoviću oduzima servis. Mučio se Đoković na svoj servis ali je potvrdio brejk spasavši četiri brejk lopte i vodi sa 2:0. Taj brejk je zadržao i plasirao se u polufinale Vimbldona.

Tamo će igrati sa pobednikom meča Karen Hačanov – Denis Šapovalov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Juve izvukao živu glavu na Sardiniji, Vlahović strelac prelepo gola! (VIDEO)

U drugom meču 33. kola Serije A, Kaljari i Juventus su odigrali 2:2. Ponovo je tim iz Torina odigrao slab...

POVEZANE OBJAVE