Terzić sumirao utiske: Na pravom smo putu

Fudbaleri Crvene Zvezde uveliko se pripremaju za novu sezonu a generalni direktor Zvezdab Terzić analizirao je učinak prodaje sezonskih karata:

Dočekali smo i taj dan da se publika vraća na stadion. Sa nestrpljenjem čekamo meč. Osećam kao da su se navijači uželeli utakmica i naše igre. Očekujem bar 25 hiljada ljudi, dobro smo se pojačali… Mnogo očekujem od naredne sezone i pozvao bih navijače da dođu u što većem broju da nas podrže. Informacije koje sam dobio jutros kažu da prodaja ide neverovatno dobro, da se prevazilaze očekivanja. Na pravom smo putu, narod je zadovoljan onim što smo uradili. Mnogo se očekuje od nas i to nas čini srećnim i zadovoljnim. -rekao je on.

Govorio je i o prelaznom roku i pravilu o broju stranaca koje važi od ove sezone:

Čekali smo tu odluku i ona je u potpunosti fudbalska. Krucijalno se ništa nije promenilo što se tiče zaštite srpskih igrača, jer će ih i dalje sedmorica biti na terenu. Ono što je bilo nelogično je da se broj stranaca na klupi ograničava. U ovakvoj situaciji, treneru Dejanu Stankoviću i ostalima je sada ostavljena mogućnost da imaju kvalitetnog stranca na klupi i da stranac menja stranca. Imali smo problema sa tim, jer je čest bio slučaj da imamo šest ili sedam stranih fudbalera, pa da trojica ostanu na tribinama. Nije to pozitivno delovalo na njih, pre svega sa psihološkog aspekta, jer je ispadalo kao da su višak, a nisu, već su to bili administrativni razlozi. Doneta je fudbalska odluka, a to utiče i na naše razmišljanje o prelaznom roku. Nije nam prioritet bio levi bek stranac, ali videćemo. Razgovarao sam sa Rodićem, želimo da on potpiše novi ugovor, to planiramo i sa Ivanićem, a već je urađeno sa trenerom Stankovićem i Kataijem. Oni su stub i kamen temeljac našeg kluba. Voleo bih da Rodić ostane do kraja karijere u našem klubu, jer smatram da tako domaćeg i kvalitetnog levog beka, sposobnog da igra u oba pravca – ne možemo da dovedemo. Videćemo za stranog levog beka, nije prioritet posle razgovora sa Rodićem.

On je bio zadovoljan učinjenim u prelaznom roku komentarišući rivale u kvalifikacijama za Ligu Šampiona i govoreći o ambicijama kluba u narednoj sezoni.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Rosi obezbedio posao, sad gura bivšeg saigrača za sportskog direktora

Uprava Rome je obelodanila da će Danijele De Rosi ostati trener i sledeće sezone. Nekadašnji kapiten "Vučice" je napravio sjajan...

POVEZANE OBJAVE