Dule Vujošević o Jokiću: Ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen!

Prosalvljeni košarkaški trener Duško Vujošević analizirao je aktuelnu situaciju u srpskoj košarci. Vujošević je govorio o neuspehu reprezentacije Srbije, Nikoli Jokiću i selektoru Kokoškovu.

Iskusni stručnjak smatra da su za neuspeh reprezentacije Srbije najodgovorniji igrači i da je odsustvo Jokića i Bogdanović koštalo naš tim.

Naravno da je i Jokić kriv, ima jedna stara poslovica, čovek ima obavezu prema zemlji u kojoj je rođen. Tamo je napravio fantastičnu karijeru, nije to niko očekivao, svaka čast na tome, ali uspeh je neka vrsta plemstva i gospodstva. Posle toga u Americi je postao idol ove zemlje, pa kako nije osetio obavezu da dođe, a ne da čašćava prisustvom, nego da povuče najbolje igrače, ostatak tima, da radi na način kako treba, rekao je Vujošević.

Vujošević je ocenio i rad selektora Igora Kokoškova, kome je svakako pružio podršku. Legendarni trener smatra da aktuelni selektor ima veliko teorijsko znanje, ali to mora da se poklopi sa iskustvom i energijom.

Jedan deo sposobnosti je da to znanje primeni i prenese. Falilo je na ovom turniru, ali mislim da treba da ostane i da iskustvom popravi ovo što je bilo. Ovaj rezultat je prosto otrežnjujući, mnogo problema imamo. Vrlo je važna uloga selektora, on ima stručni kapacitet da to mesto pokriva, naveo je Vujošević.

Vujošević smatra da prvi čovek Saveza Predrag Danilović snosi deo odgovornosti za neuspeh, ali mu smeta što ga mnogi smatraju najodgovornijim za neuspeh.

Ja znam da je Danilović čovek koji daje veliku autonomiju treneru. Greška je što ne postoji stručni savet, zbog podele odgovornosti. Rukovodioci KSS su zaslužni za uspek ženske reprezentacije. Naravno da je osnovna firma muška seniorska reprezentacija, ali ne može da se napravi reprezentacija ako nemamo klubove u kojima domaći igrači nemaju zapažene uloge. Gledam neke ljude koji hoće uspeh ženske reprezentacije da odvoje od predsednika saveza, a da celokupnu odgovornost za nedostatak jednog sistema svale na njega, kaže Vujošević za Novu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan počeo meč protestom, Olajinka sa dva gola obradovao “Delije” (VIDEO)

Večiti derbi u okviru Kupa Srbije je u prvom poluvremenu pripao Crvenoj zvezdi. Crveno-beli vode 2:0, a oba gola je...

POVEZANE OBJAVE