Kokoškov otkrio od čega zavisi da li ostaje selektor reprezentacije

Košarkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira na Olimpijske igre u Tokiju. Nakon poraza srpskih košarkaša od Italije i nekoliko čudnih izjava od strane aktera utakmice postavlja se pitanje kakva je trenutna situacija u srpskom timu.

Selektor srpskih košarkaša Igor Kokoškov dao je intervju za portal 24 sedam o situaciji i dešavanjima u srpskom timu. Nezaobilazno je pitanje da li će proslavljeni stručnjak ostati na klupi našeg tima nakog ovog neuspeha.

Ja nisam u srpskoj košarci, ja živim i Americi u Finiksu, tamo sam već 20 godina u NBA, a u ovom trenutku sam u Istanbulu, tamo mi je posao. Problemi nastaju onog trenutka kad se ne ostvare ambicije i zacrtani ciljevi, određeni standardi. A ti standardi su vrlo visoki. Mi da smo otišli na Olimpijske igre, a da nismo ušli u grupu timova koji se bore za medalju, za nas bi to bio fijasko. Postoje neke strateške stvari koje srpska košarka treba da rešava. Ne mogu da budem licemeran, postoje dve stvari koje gledam sa spekta trenera evroligaškog tima i trenera koji vodi FIBA takmičenje. To su dva potpuno odvojena koncepta, rekao je Kokoškov.

On je pričao i o svom ostanku u srpskoj reprezentaciji.

U ovo sam ušao sa velikom emocijom, željom da se vratim kući. U Americi sam imao prilike da kroz rad i rezultatima koje sam napravio koje sam napravio upoznam predsednika SAD. Ne govorim da bih se hvalio, nego šta saqm doživeo. I u toj Gruziji sam radio i imao prilike da rezultatima dobijem državno priznanje i da mi se zahvali i Slovenija. Meni je to jedina želja bila, da ostaviš trag iza sebe. Tu sam jer sam dobio poverenje ljudi iz Saveza. Vezano za moju odluku, nije prijatan momenat, ali moj status u reprezntaciji je vezan za porodičnu situaciju. Ja se trenerski osećam nemoćno jer ne znam kako da pomognem u ovom timu. Kao što je emotivna odluka bila da preuzmem program, tako je emotivno vrlo bitna i porodična situacija, kazao je Kokoškov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE