Doviđenja Nemačka, ćao Italija: ‘Srpski Nesta’ nadomak povratka u Seriju A

Fiorentina bi Matiju Nastasića (28) mogla vratiti na stadion Artemio Franki za minimalnu naknadu nakon ispadanja Šalkea 04 u 2. Bundesligu, javlja Skaj Sport Italija.

Bio bi to povratak u Firencu za srpskog reprezentativca, koji je već bio na stadionu Artemio Franki u sezoni 2011-12. Godinu pre nego što je prešao u Mančester Siti za 15,2 miliona evra.

Nakon toga je prešao u Šalke 04, ali njihovo ispadanje iz Bundeslige i njegov ugovor koji ističe u junu 2022. ostavljaju otvorena vrata italijanskom prvoligašu za cenkanje.

Prema dobro upućenom Skaj Sportu, Nastasiću bi trebalo biti dopušteno da napusti Šalke za minimalnu naknadu i vrlo brzo bi mogao potvrditi povratak u Fiorentinu.

Nastastić, koji je u svojoj prvoj pustolovini u ljubičastom dresu dobio nadimak ‘srpski Alesandro Nesta’, za Fiorentinu ima 29 nastupa i dva gola, a zbog dominantnije leve noge, vrlo dobro može igrati i na poziciji levog beka.

Fiorentinu je nedavno preuzeo novi trener Vinćenco Italijano, koji favorizuje formaciju 4-3-3.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POKRENUT JE DISCIPLINSKI POSTUPAK: Evroliga saopštenjem odgovorila Atamanu i Panatinaikosu

Košarkaši Panatinaikosa pretrpeli su brejk u prvom meču plej-ofa Evrolige. Makabi je uspeo da se vrati iz dvocifrenog minusa i...

POVEZANE OBJAVE