Fenomenalni Janis nije bio dovoljan za izjednačenje

Košarkaši Finiksa poveli su 2-0 u finalnoj seriji NBA lige protiv Milvokija. Finiks je odbranio domaći teren i u drugom susretu, pošto su slavili rezultatom 118:108 i sada imaju veliku prednost pred nastavak serije u Viskonskin.

Milvokiju nije pomogla ni izvanredna partija Adetokumba, koji je završio utakmicu sa 42 poena 12 skokova, 4 asistencije i 3 rampe.

Na Adetokumba Finiks je imao odgovor, Buker je ubacio sedam trojki, ukupno je domaćin za tri šutirao 20-40, a ključnu prednost Finiks je stekao krajem prvog poluvremena.

Sansi nikad dosad nisu vodili u velikom finalu, a prethodno su do te faze dolazili 1976. i 1993, i nisu upisali više od dva trijumfa.

Janis na ovoj utakmici jedini u svom timu bio raspoložen za igru. Posle njega najbolji je bio Džru Holidej koji je dao je poena, Kris Midlton završio je sa 11.Dvocifren je bio i Pet Konaton sa 14 poena.

Finiks je predvodio Devin Buker sa 31 poenom5 skokova i 6 asistencija, a dobar je bio i Mikel Bridžes sa 27 poena i Kris Pol imao je ubacio 23 poena .

Treća utakmica igra se u Milvokiju, u nedelju na ponedeljak od 2.00 po srednjoevropskom vremenu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Postani i ti milioner: Registruj se, uzmi bonus i prepiši VIKEND TIKET!

I ovog vikenda očekuje nas pravi fudbalski spektakl, ništa manji nego prethodnih dana kada smo uživali u Ligi šampiona...

POVEZANE OBJAVE