Još jedno povlačenje: Grčka legenda odlazi u penziju

Pored Novice Veličkovića, koji je juče okončao igračku karijeru, još jedna legenda, ovoga puta Grčke košarke okačio je patike o klin.

U pitanju je centar Janis Burusis koji je to objavio na svom Instagram profilu:

Svim lepim stvarima dođe kraj. Posle 21 godine gde sam na mnogim stadionima ostavio dušu, vreme je da se oprostim. Malo dete iz Kardice živelo je život za svoje snove. Velika radost, titule i neslaganja, prepoznavanje i prihvatanje u Evropi, jesu deo života. Ispunjena karijera o kojoj nisam mogao ni da sanjam da se nisam počeo baviti košarkom u svom rodnom gradu. Svih ovih godina bila mi je čast i privilegija da nosim dresove vrhunskih timova Evrope što me čini ponosnim. -napisao je Burusis.

On je u svojoj oproštajnoj objavi govorio o razvoju svoje karijere i doprinos nacionalnom timu Grčke za koji je nastupao 15 godina. On se, između ostalog zahvalio i svima onima koji su mu pomogli tokom karijere da se razvije kao sportista a pre svega svojoj porodici.

Svoju karijeru počeo je u AEK-u a nastupao je i za Barselonu, Olimpijakos, Armani, Real Madrid, Baskonju, Panatinaikos, Žeđijang Lajonse, Gran Kanariju i Peristeri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Podela bodova u derbiju kola (VIDEO)

Fudbaleri Rome i Juventusa remizirali su 1:1 u okviru 35. kola Serije A. Meč je počeo žustro. Već u 4....

POVEZANE OBJAVE