Sautgejt: Sve je na meni, ja sam kriv!

Selektor Engleske Garet Sautgejt rekao je da je on izabrao igrače koji će šutirati penale u finalu protiv Italije i da je sva odgovornost za poraz na njemu. Englezi nisu uspele da osvoje prvu veliku titulu posle 55 godina, pošto su u finalu Evropskog prvenstva na Vembliju izgubili od Italije posle penala.

 – Sve je na meni. Ja sam kriv, razapnite mene. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni – rekao je Sautgejt posle finala. razapnite mene. Odlučio sam se za izvođače penala na osnovu onog što smo radili na treningu. Pobeđivali smo zajedno kao tim, a što se penala tiče to je moj zadatak i u potpunosti je na meni, rekao je Sautgejt posle finala.

Selektor Engleske se odmah posle utakmice našao na udaru domaće javnosti zbog izbora izvođača penala, a posebno odluke da penal u petoj seriji šutira 19-godišnji Bukajo Saka.

– Saka je super dečko. Veoma je popularan u reprezentaciji. Imao je neverovatan turnir i postao je zvezda. I dalje će biti zvezda. I u finalu je igrao odlično. Moramo da mu damo podršku i da mu pomognemo –  rekao je selektor Engleske.

On je istakao da je njegova ekipa dala sve od sebe i da je atmosfera u svlačionici posle poraza bila bolna.

– Izuzetno smo razočarani, ali igrači su dali sve od sebe. Nijednog igrača ne mogu da optužim… Bilo mi je zadovoljstvo da sarađujem sa njima. U svlačionici je bilo veoma bolno, rekao je Sautgejt.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Cicipas preko Altmajera do trećeg kola Rolan Garosa

Grčki teniser Stefanos Cicipas je prvi teniser koji je izborio plasman u treće kolo na Rolan Garosu. je posle velike...

POVEZANE OBJAVE