Prvo je osvojio Ligu šampiona pa onda Euro, a sad se u SPEKTAKULARNOM transferu vraća u Seriju A?!

Brazilac Žoržinjo, koji je kao tinejdžer doselio u domovinu svojih predaka, zajedno s majkom koja je bežala od lošeg braka u potrazi za boljim životom, danas je Il Professore.

U Italiji vlada prava euforija nakon osvajanja Eura, pa tako sada čak i oni koji su Žoržinja do jučee prozivali da nije nešto, kliču “Jorginho Pallone d’oro”.

Godinama je taj skromni momak jurio po Italijanskim terenima stigao je i do Napolija, a u međuvremenu se afirmisao u Čelsiju.

Žoržinjo je u junu osvojio Ligu šampiona sa londonskim klubom. Mnogi su tada shvatili da taj vezni igrač ima nešto posebno, a video je to još pre tri godine selektor Italije Roberto Manćini.

Kada je kreirao postave koje mu mogu na teren preneti ideje, otkrivaju Manćinijevi prijatelji, uvek je sve počinjalo s ključnim rediteljem igre – Žoržinjom.

Zato je u igri ove Italije, za koju se kaže da je najmodernija od svih reprezentacija ‘Azzurra’ do sada, Žoržinjo nedodirljiv i izuzetno važan akter.

Žoržinjo je znalac, koji ima sjajnu viziju igre. Kad ga gledate to sve na oko izgleda poprilično jednostavno, lako i nimalo spektakularno, a zapravo je vrhunski.

Ovaj rođeni Brazilac izrastao je u glavnog playmakera Manćinijeve šampionske Italije, a to je isto ostvario i u najrazigranijoj ekipi prošlog proleća, u Tuhelovom šampionskom Čelsiju.

Za Žoržinja, ključno je da je sa 30 godina doživeo dužne počasti svom talentu i važnosti u igri, koju prepoznaju samo ‘pravi’ znalci. Zato ga sada u svojim redovima žele brojni velikani, spominju se Bajern, Real, PSG, ali navodno je najkonkretniji Juventus.

Iako ga u Čelsiju ne žele prodati, čelnici Juventusa, prenose mediji bliski torinskom velikanu, pripremaju moćnu ponudu koja će “oboriti s nogu” predstavnike londonskog tima.

O kakvoj je tačno ponudi reč, još uvek nije poznato, ali očigledno se kuha nešto spektakularno!

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Budućnost bez većih problema u polufinalu

Posle ubedljive pobede u Podgorici, košarkaši Budućnosti su poprilično lako savladali Zadar kao gosti Na taj način Podgoričani su...

POVEZANE OBJAVE