Dobili smo najbolji gol Evropskog prvenstva!

Nakon završetka Evropskog prvenstva dobili smo idealan tim, najbolje igrače da bi nekoliko dana nakon finala dobili i najbolji pogodak na takmičenju. U pitanju je gol reprezentativca Češke, Patrika Šika sa više od 45 metara. 

Šik je u utakmici protiv Škotske u grupnoj fazi takmičenja, u 52. minutu savladao golmana Maršala i to udarcem sa 45 metra razdaljine. Takođe, ovo je službeno najdalja zabeležena udaljenost sa koje je postignut pogodak na Evropskom prvenstvu.

O pobedniku su odlučivali navijači svojim glasovima na stranici UEFA između 10 golova koje je izabrala tamošnja tehnička komisija. Šikov gol dobio je gotovo 800.000 glasova.

Drugo mesto zauzeo je pogodak Pola Pogbe protiv Švajcarske, dok je pogodak Luke Modrića, takođe na utakmici protiv Škotske, zauzeo treće mesto.

Na četvrtom mestu je pogodak italijanskog napadača Lorenza Insinjea protiv Belgije u četvrtfinalu, a u TOP 5 je i gol Kristijana Ronalda protiv Mađarske

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NA PRAGU SU FINALA LŠ: Borusija saopštila vest, rastanak sa Markom Rojsom!

Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su PSŽ sa 1:0 u prvom duelu polufinala Lige šampiona. Obezbedili su praktično i učešće u...

POVEZANE OBJAVE