Milenko Tepić završio igračku karijeru, imaće novi posao u Megi

Košarkaš Mege i bivši reprezentativac Srbije Milenko Tepić završio je igračku karijeru, ali će ostati u Megi na poziciji Tim menadžera ekipe, objavio je klub iz Beograda na svom vebsajtu.

Tepić je istakao da posle odluke da završi igračku karijeru, nije morao puno da razmišlja o predlogu da ostane u Megi na novoj poziciji.

Samu odluku da završim igračku karijeru nisam doneo lako, ali sa druge strane, kada mi je uprava Mege ponudila ostanem u klubu na poziciji Tim menadžera, brzo smo stigli do dogovora. U Megi sam godinu dana, ali za to vreme sam samo potvrdio mišljenje koje sam imao i ranije, da se radi o izuzetno organizovanom klubu u kome postoji sistem i gde su svi zaista 24 sata posvećeni igračima i njihovom napretku. Verujem da mi neće biti puno potrebno da se naviknem na novu ulogu pošto sam već upoznat sa sistemom funkcionisanja kluba, uslovima, kao i da sam sa većinom igrača već imao priliku da igram i treniram. Željno iščekujem početak novog poglavlja za mene, izjavio je Tepić.

Milenko Tepić je rođen 27. februara 1987. godine u Novom Sadu i u bogatoj igračkoj karijeri je pored Mege, nastupao još za Vojvodinu, Partizan (u dva navrata), Panatinaikos, Sevilju, Lijetuvos Ritas, PAOK (u dva navrata), Orlandinu, Brindizi, Vareze i Iraklis. Sa Panatinaikosom je osvojio Evroligu 2011. godine uz dve titule u Grčkoj dok je sa Partizanom osvojio devet trofeja (tri ABA lige, četiri Superlige i dva Kupa Radivoja Koraća).Tepić je osvojio i četiri zlata na Evropskim prvenstvima u mlađim nacionalnim selekcijama a sa prvim timom Srbije je osvojio srebro na Evropskom prvenstvu 2009. godine u Poljskoj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Jokić sa saigračem ostvario veliko dostignuće po prvi put u istoriji!

Košarkaši Denver Nagetsa savladali su Lejkerse i u trećoj utakmici na startu plejofa i tako se nalaze nadomak pobede...

POVEZANE OBJAVE