Radnički ulazi spreman u novu sezonu!

Šef stručnog štaba Radničkog Aleksandar Stanković analizirao je pripremni period i govorio o ambicijama u narednoj sezoni.

-Veoma mi je drago što sam ponovo dobio priliku da radim u klubu kao što je Radnički. Zadovoljan sa načinom na koji smo odradili pripremni period. Moj kolega Nenad Lalatović je odlično i na visokom nivou odradio taj bazični deo u prvih 15 dana, potom smo došli mi i odradili onaj glavni deo u Sloveniji, gde smo imali fantastične uslove i fokusirali se na samu igru i taktiku. Odigrali smo četiri meča protiv kvalitetnih rivala i upisali tri pobede i remi, što je bilo veoma dobro za samopouzdanje. Moram da istaknem da je klub odradio kvalitetan posao u prelaznom roku. Došli su neki iskusni igrači, koji će nam doneti stabilnost, ali i ovi mlađi, koji će nam donesti brzinu i agresivnost. Sačuvali smo i okosnicu prošlogodišnje ekipe i sada imamo širok roster, sa po dvojicom dobrih fudbalera na svakoj poziciji, što nije bio slučaj prošle sezone. Sada više neću morati da brinem šta ću i kako ću ako se neko povredi. Imamo i širinu i dubinu i kada se desi da neko mora da izostane, a to će se sigurno dešavati tokom sezone, neću biti prinuđem da improvizujem. Što se tiče ambicija Radničkog, one su visoke i od njih nećemo bežati. Cilj kluba je da se vrati na evropsku scenu, to je težak zadatak, liga je veoma zahtevna, ali mi smo spremni da se borimo i verujemo da imamo sve što je potrebno da taj cilj i ostvarimo. Čvrsto stojimo na zemlji, spremni smo i najvažnije je da budemo fokusirani i razmišljamo samo o sledećem meču. Mislim da je prošla sezona „incident“, koji više nikada Radničkom ne sme da se ponovi. Ovo je veliki klub i u skladu sa tim svi mi treba i da se ponašamo, rekao je Stanković.

Radnički u prvom kolu Linglong Superlige Srbije gostuje Spartaku iz Subotice, u nedelju od 18.55 sati.

-Prva utakmica je uvek specifična. Spartak je dobra ekipa, a ono što je najveći kvalitet tog tima je što je dugo igra u gotovo pa istom sastavu. Tamo su i dalje Tufegdžić, Srećković, Furtula Šimura, Marčić… Oni kao klub imaju svoju filozofiju, opasni su kod kuće, tranziciono su jako dobri. Mi smo analizirali njihove pripremne mečeve i temeljno smo ih izanalizirali . Uz sav respekt prema rivalu, mislim da pre svega treba da se okrenemo nama. Ako mi budemo bili pravi , ne treba da se bojimo bilo koga. Idemo tamo da pobedimo. Ja znam startnu postavu, ali moram da kažem i da su igrači koji će u nedelju biti na klupi, veoma blizu da budu budu starteri.  Konkurencija je žestoka, jasan je Aleksandar Stanković.

Prvotimci niškog tima Nikola Aksentijević i Nikola Stevanović istakli su da ekipa maksimalno motivisana dočekuje start prvenstva.

Ovde sam starosedelac i sa Radničkim sam prošao i one najlepše trenutke, ali i one teške i stresne iz finiša prošlog prvenstva. Sada smo oformili ozbiljan sastav, pripreme smo odradili na visokom nivou, dobro smo izbalansirani i verujem da je ispred nas dobra sezona, u kojoj ćemo vratiti osmehe na lica našim navijačima. Što se tiče Spartaka, maksimalno poštujemo taj klub, ali mi smo Radnički, jedva čekamo meč i idemo po tri boda– rekao je Aksentijević

Nikola Stevanović osvrnuo i na prisustvo publike na utakmicama.

-To je sjajna vest za sve nas. Uželeli smo se mečeva pred publikom kod kuće i u gostima. Više volimo i kada je publika protiv nas kada smo gosti, nego da igramo u sablasnoj atmosferi. Ovo će sada biti jedan potpuno novi i pravi fudbalski osećaj. Zadovoljan sam ekipom koju smo oformili. Dugo sam u Radničkom i mogu da kažem da je ovo jedna od kvalitetnijih generacija u kojoj sam igrao. Radujemo se prvom takmičarskom meču, poštujemo protivnika, ali idemo u Suboticu sa željom da pobedimo, izjavio je Stevanović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI PRESEK: Srbija pala na FIFA rang listi

Fudbalska reprezentacija Srbije pala je za jedno mesto u odnosu na prethodni presek.  Na ovaj pad uticali su rezultati...

POVEZANE OBJAVE