Kišni čovek Rikardo Gomeš, Partizanov ples po pljusku na ”Karađorđu”(VIDEO)

ProleterPartizan 0:4(0:4)
Rikardo 9′,13′, Urošević 22′, Jojić 28′

Vicešampion Srbije novu sezonu otvorio je ubedljivim trijumfom nad Proleterom u Novom Sadu. Možda bi Partizan pobedio i ubedljivije na ”Karađorđu”, ali mu to nije dozvolila prava provala oblaka nad Novim Sadom. Partizan je postigao četiri gola za manje od 30 minuta, a prva dva pogotka delo su povratnika u crno-beli tabor, Rikarda Gomeša. Još jednom, šteta što je kiša pokvarila utakmicu koja je u svom prvom delu mnogo obećavala.

Proleter: Petrić – Milošević(od 72′ Janković), Marjanović, Joković, Bašanović, Jovanović, Kojić(od 46′ Stojanović), Živojinović(od 46′ Miladinović), Danoski, Ortiz(od 80′ Mladenović), Kaluđerović(od 46′ Mitrović)

Partizan: Stojković – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić(od 71′ Pavlović), Pantić(od 71′ Lutovac), Marković(Holender 60′), Jović(od 60′ Natho), Rikardo(od 60′ Milovanović)

Nije se po početku moglo naslutiti da će Partizan lako prekočiti Proleter. U 3. i 4. minutu videli smo dve opasne situacije pred golom Stojkovića. Prvo je čuvar mreže Partizana loše boksovao loptu, ali se Kaluđerović nije snašao da odbitak pošalje u mrežu, da bi loše vraćenu loptu golmanu Partizana umalo presekao upravo Kaluđerović, minut kasnije. I pored nakupljenih godina, Andriju Kaluđerovića nije napustaio golgeterski instinkt.

Nekako su se sve nade Proletera srušile pet minuta kasnije. Danilo Pantić je inteligent proigrao Rikarda, i posle akcije dvojice povratnika među crno-bele Partizan je poveo. Smiren je bio napadač sa Zelenortskih Ostrva i poslao loptu pored istrčalog Petrića. Oduševljenje navijača na jugu ”Karađorđa” nije se ni stišalo, a Rikardo Gomeš je još jednom zatresao mrežu domaćina, ovog puta još efektnije. Posle driblinga vođa navale se odlučio na udarac sa dvadesetak metara i poslao projektil u desni gornji ugao. Petriću je preostalo samo da paradom ulepša pogodak u 13. minutu.

Moglo je da bude 3:0 u 20. minutu Jojić je snažno tukao, ali je Petrić nogom odbranio. Šokiranom domaćinu nije bilo lako, Partizan je lako dolazio do gola Proletera, a novi pogodak viđen je u 22. minutu. Izveden je korner sa leve strane, lopta se preselila na suprotnu, a Jović je, posle driblinga, pogodio Uroševića u glavu. Levi bek Beograđana samo se poklonio i spustio loptu u mrežu za 0:3. Nije prošlo ni pola sata od početka meča, a već je Petrić četiri puta vadio loptu iz svoje mreže. Posle prekršaja Kojića nad Pantićem dosuđen je slobodan udarac sa 20 metara, iz koga je Jojić prevario golmana domaćih, pošto mu je šutirao u njegov ugao i to nisko. Na pomulu je bila prava katastrofa Proletera.

Ipak, do kraja poluvremena golova nije bilo, a zabeležili smo još dve šanse za goste. Prvo je dobar udarac Jojića završio pored stative, da bi odličnu akciju kompletne navale Partizana uprskao Danilo Pantić, koji se odlučio za dodavanje, umesto na udarac. Navijači Partizana bili su oduševljeni i skandirali su ”Hoćemo titulu”.

Kiša iz prvog dela pretvorila se u pravi potop u nastavku. Teren je bio gotovo nemoguć za igru, natopljen vodom, a zavesa od kišnih kapi onemogućavala je fudbalere i da dobro vide. Imao je Partizan dobru priliku posle kornera, Urošević nije uspeo sa samo par metara glavom da pogodio okvir gola. Na novu šansu čekalo se do 60. minuta, Rikardo je pokušao da pobegne odbrani domaćih, ali lopta jednostavno nije htela da se kotrlja po vodi. To je bilo sve od napadača crno-belih, pošto je minut kasnije, zajedno sa Markovićem i Jovićem, napusto teren. Aleksanadar Stanojević je odlučio da Rikardo sačuva municiju i za okršaj sa Dunajskom Stredom u četvrtak u Humskoj.

Mogao je Proleter do gola u 61. minutu, novajlija Danoski izašao je ispred Stojkovića, ali nije dobro zahvatio loptu, mada je pitanje šta bi bilo i da jeste. Oslobodio se Proleter u poslednjih 20 minuta. Tim trenera Branka Žigića bio je blizu gola u 73. minutu, prvo posle nesporazuma Partizanove odbrane, a onda i dobrog udarca sa distance. Videli smo i pokušaj kontra napada Beograđana, i to sa četiri fudbalera u završnici, ali lopta nije slušala kod dodavanja. Tražio je Danoski penal posle starta Vujačića, na drugoj strani, ali se nije oglasio ni glavni arbitar Živković, a ni sudije u VAR sobi. Uspeo je mladi Marko Milovanović opet da zatrese mrežu, ali je golu prethodila ofsjad pozicija u kojoj se ranije našao Filip Holender.

I to je uglavnom bilo sve što je zavredelo pažnju na ovom meču, a Partizan je napravio lepu uvertiru pred izlazak na evropsku scenu i meč prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv slovačke Dunajske Strede u četvrtak. Već narednog vikenda crno-beli se vraćaju u Novi Sad, gde ih u okviru drugog kola Super lige očekuje duel sa Vojvodinom.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvezda značajno oslabljena u Madridu

Košarkaši Crvene zvezde u petak igraju meč protiv Real Madrida u okviru 32. kola Evrolige. Crveno-beli u meč sa liderom...

POVEZANE OBJAVE