Milutinov posetio košarkaški kamp: Sjajna stvar za mlade igrače!

Prethodne dve nedelje, tačnije od 1. do 14. jula, bilo je veoma živo u Sportskom centru Vizura, gde su trenirala mnogobrojna košarkaška imena iz regiona, Turske, Grčke, Francuske. Skauti, direktori i treneri klubova su na licu mesta mogli su da se uvere u košarkaški kvalitet momaka kojima ni temperatura u Beogradu približna 40 podeoku na termometru nije smetala da vredno rade pod stručnim nadzorom trenerskog kadra na prvom “Octagon kampu” u Beogradu. 

      
Ovo je tek početak. Već planiramo naredna izdanja kampa, zadovoljno konstatuje Marko Jelić, senior direktor “Octagon Europe” koja zastupa veliki broj igrača ne samo iz Evrope među kojima su Nikola Miutinov, Luka Mitrović, Vanja Marinković, Janis Adetokunbo, Rudi Fernandez, Jorgos Printezis, Tomas Ertel, Adam Hanga…


Ideja kampa je da se igračima pruži vrsta usluge koju drugi ne pružaju, a to je da imaju izuzetno kvalitetan rad u međusezoni, uz smeštaj i ishranu. I to besplatno, dodao je Jelić koji i pored toga što je su njemu i saradnicima pune ruke posla oko transfera širom Evrope, pronašao vremena da radi i kamp.


Posao transfera je u jeku, ali takođe za igrače, posebno mlade, mesec pred početak timskih priprema je izuzetno važan period u njihovim karijerama, pa smo zato, sa partnerima (Fiziogroup, Mercator, Sportex, Sportski centar Vizura) u koje ubrajamo naravno i odlične stručnjake, želeli da im obezbedimo maksimalne uslove za rad do najsitnijih detalja ne samo kada su u pitanju košarkaški segmenti, već pripreme u teretani, razna merenja, vrhunska ishrana… To je naša obaveza kao agencije, ali pre svega želja svih nas koji radimo u “Octagon Europe”. Ističe i da su igrači osim stručnog nadzora sve vreme kampa imali priliku da se međusobno druže i razmene mišljenja o košarci.

Mislim da je u današnje vreme brzog protoka informacija, ali i glasina, izuzetno važno za mlade ljude da čuju iz prve ruke o sredinama u kojima će možda već sutra zaigrati. Košarka je uvek bila i ostaće sport koji spaja ljude, a naše kao agencije koja zastupa igrače i ima zaposlene u skoro svakoj evropskoj zemlji jeste da damo doprinos i u tom smeru, kaže Jelić.


Nekoliko dana u Sportskom centru Vizura bio je i jedan od najboljih cenara u Evropi, Nikola Milutinov.


Došao sam ovde ne samo zato što sam prijatelj sa Markom koji me zastupa još od juniorskih dana, nego jer verujem u ovakav sistem rada tokom međusezone. Igračima, posebno mladim, posle kratkog odmora od prethodne sezone, neophodno je da nastave sa individualnim napretkom, a to je daleko lakše kada na jednom mestu imate sve, od sale, stručnjaka, smeštaja, medicinske nege… Ostaje im samo da se posvete radu i spremno dočekaju timski deo priprema u svojim klubovima, rekao je Milutinov.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Pilić: Đoković i Ivanišević su se zasitili jedan drugog

Legendarni Nikola Pilić, prokomentarisao je raskid saradnje svetskog broja jedan Novaka Đokovića sa Goranom Ivaniševićem. - Radili su par godina i...

POVEZANE OBJAVE