Mirić pred fajront doneo pobedu Kragujevčanima, Leković začarao mrežu

MladostLučaniRadnički1923 0:1(0:0)
Mirić 90+8′

Novajlija iz Kragujevca osvojio je ceo plen na gostovanju u Lučanima, a gol odluke postigao je iskusni Marko Mirić u 98. minutu meča.

Činilo se da će u Lučanima faliti samo golovi da bi utakmica dobila odličnu ocenu. Domaća Mladost je dominirala svih 90 minuta, propustila nekoliko kolosalnih prilika, a junak meča bio je mladi golman Kragujevčana Stojan Leković. Čuvar mreže Radničkog kao da je imao sto ruku, domaći su šutirali 19 puta, čak devet udaraca je išlo u okvir gola, ali se uvek isprečio Stojan Leković. Pogađali su domaći i okvir gola u dva navrata, prvo Milan Bojović, a onda i Saša Jovanović. Najbolji strelac Lučanaca, Milan Bojović, imao je čak četiri odlične prilike, a osim što nije imao sreće kod postizanja gola, morao je zbog povrede kolena van terena pre kraja meča.

Pritisak Mladosti iz prvog dela još je bio veći u nastavku. Ne zna se koja je prilika bila bolja, a možda je najbolju propustio Nemanja Kos u prvom minutu sudijske nadoknade kada je bio sam isred Lekovića, ali je golman gostiju i to uspeo da odbrani. Kada već nisu umeli domaći, gol su dali gosti. Isticao je osmi minut nadoknade, Radnički je izveo kontra napad, centaršut sa desne strane sačekao je iskusni Marko Mirić i poluvolejem smestio loptu u mrežu. Bivši fudbaler Zvezde postao je junak, ali najveće zasluge za trijumf povratnika u elitni rang ima, ponavljamo još jednom, sjajni golamn Stojan Leković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bahar potpisuje i obara rekord: Kako će proći Zvezda?

Barak Bahar je posle nuspešne polusezone napustio Crvenu zvezdu neispunivši uopšte očekivanja, pošto se ispostavilo da je najgori trener...

POVEZANE OBJAVE