Remi po VAR-u: Sudija Minaković u Subotici češće gledao meč na ekranu nego uživo

SpartakRadničkiNiš 1:1(0:0)
Tufegdžić 72′(p) – Škrbić 60′(p)

Zanimljiv meč prvog kola fudbalskog prvenstva Srbije, između Spartaka i Radničkog iz Niša, završen je bez pobednika. Obe ekipe mogle su do celog plena, propušteno je mnogo prilika, a rivali su pogađali samo sa bele tačke. Kod oba penala odluka je doneta posle upozorenja iz VAR sobe.

U prvom poluvremenu bilo je prilika na obe strane, a jednom se i zatresla mreža Spartaka. Međutim, gol Japanca Mićibućija je poništen zbog igranja rukom, mada se to ni na usporenom snimku nije moglo dobro videti. Iz VAR sobe je sudiji Minakoviću sugerisano da nema gola za Nišlije. Inače, pominjani novajlija iz Japana pokazao se kao odlično pojačanje. Pripremio je odličnu šansu Škrbiću, ali je ovaj glavom tukao pored gola. Imao je i Spartak svoje prilike, a dve najbolje propustio je Tufegdžić, oba puta je poslao loptu pored stative.

Otvoreno se igralo i u nastavku meča. Ređale su se šanse pred oba gola, a prvi su poveli gosti iz Niša. Minaković je u 60. minutu dobio obaveštenje iz VAR sobe o potencijanom penalu za Radnički polse gaženja Vukadinovića od strane Rakića. Utisak je da je fudbaler domaćih prvo ispucao loptu, pa nagazio rivala, ali je Minaković, nakon dugog gledanja snimka, pokazao na belu tačku. Siguran realizator bio je Škrbić. Od 73. minuta Nišlije su igrale sa igračem manje, tada je zbog drugog žutog kartona isključen Stanković. Nepiunih deset minuta kasnije usledilo je izjednačenje, i to na identičan način na koji je i gost poveo. Sumnjiva situacija u kaznenom prostoru gostiju, kada je pao Šimura, okarakterisana je od strane glavnog arbitra kao najstroža kazna. Sa bele tačke Tufegdžić je pogodio mrežu. Ovaj fudbaler je nekoliko minuta kasnije imao kolosalnu šansu za potpuni preokret, ali je još jednom promašio okvir gola.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SERIJA A: Salernitana i matematički ispala, Frozinone pobegao iz zone ispadanja (VIDEO)

U prvom meču 34. kola Serije A, Frozinone je savladao Salernitanu 3:0. Ekipa sa juga Italije je ovim porazom i...

POVEZANE OBJAVE