Lavice krenule u Tokio: Svi smo jedan tim

Košarkašice Srbije nedavno su osvojile titulu prvaka Evrope i s pravom se smatraju jednim od favorita za odličje na predstojećim Olimpijskim igrama.

One su danas otputovale u Tokio gde će pokušati da osvoje više od bronzanog odličja.

Pred sam put, selektorka Marina Maljković izvršila je jednu izmenu u igračkom kadru.

Umesto Maše Janković nastupaće Dragana Stanković.

Bez pauze smo, ali mi Srbi smo nacija koja ume da se snađe i da reaguje na sve vrste pritiska i da pronađe najbolje rešenje. Moram da napomenem i veliko zadovoljstvo što smo deo ove porodice, svi smo jedan tim. – poručila je Maljković pre odlaska.

I kapiten tima Jelena Bruks iznela je svoja očekivanja pred OI:

Ovo je nešto sasvim drugo i na to moramo da budemo spremne. Olimpijski komitet nas je spremio na sve to i znamo šta nas čeka. Spremne smo. Imale smo malo vremena nakon Evropskog prvenstva da se odmorimo i pripremimo. Ali, verujem da smo spremne. Kao i na svako prvenstvo do sada, idemo korak po korak. Nadamo se da ćemo, kada se sve završi, sa osmehom na licu da se vratimo u Srbiju.

Igračice koje će prestavljati Srbiju na ovom takmičenju su: Maja Škorić, Dajana Butulija, Jelena Bruks, Saša Čađo, Aleksandra Crvendakić, Ana Dabović, Angela Dugalić, Nevena Jovanović, Tina Krajišnik, Dragana Stanković, Sonja Vasić i Ivon Anderson.

Olimpijske igre počinju 23. jula a naša selekcija igra prvi meč na turniru 26. jula od 10:20 protiv ekipe Kanade.

Foto: KSS/Nebojša Paraušić

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE