Asano nakon odlaska: Osećam da sam u Partizanu porastao ne za jedan, nego za dva nivoa

Takuma Asano bio je jedan od najboljih igrača Partizana koji je pre skoro dva meseca otišao iz kluba zbog neisplaćenih zarada.

Iako se njegova priča u Humskoj tako završila, Japanac se ipak po lepom seća vremena koje je tamo proveo.

Same brojke potvrđuju moje reči, da sam uspeo da se unapredim. Samo što je to trebalo da uradim od prve sezone, ali sam bio nestrpljiv, bilo mi je krivo zbog trenera i saigrača. Inače, od prvog trenutka sam imao jak osećaj da bi trebalo da odem u Srbiju i da imam bitnu ulogu u timu, da mi to bude novi početak u karijeri. -rekao je on u izjavi za jedan japanski sajt.

Kako je rekao, Aleksandar Stanojević je imao bitnu ulogu utičući na njegov napredak u igri:

Promena trenera je bila velika stvar za mene. Stanojević je zaista cenio i sve ostale stvari koje sam radio, ne samo golove. Na sastancima je isticao moje zalaganje u odbrani i sa poštovanjem govorio o mojoj posvećenosti timu. Zato sam mogao da igram sa samopouzdanjem, da se ne osećam loše čak i kada nije bilo rezultata. – kaže Asano.

Na kraju je i sumirao svoj boravak u Partizanu:

Kada sam došao u Partizan razmišljao sam o tome da li ću moći da napokon izrazim svoj ego. Prošle sezone sam imao toliko samopouzdanja da sam uvek tražio loptu, čak i kada me nije išlo, potpuno siguran da ću postići gol. Naravno, napadači uvek imaju izražen ego, ali do sada ga nisam toliko osećao. Sada se psihološki potpuno drugačije osećam nego kada sam bio prethodno u Bundesligi. Na tom polju osećam da sam u Partizanu porastao ne za jedan, nego za dva nivoa.

Asano je sada član nemačkog Bohuma a za Partizan odigrao je 77 utakmica i postigao 30 golova uz 15 asistencija postavši jedan od ljubimaca navijača.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Real Madrid šokirao Siti na Etihadu i obezbedio plasman u polufinale LŠ (VIDEO)

U revanš meču četvrtfinala Lige šampiona Real Madrid pobedio je Mančester siti psole penala. Posle 90 minuta bilo je...

POVEZANE OBJAVE