Dragović o dolasku u Zvezdu, saigračima: Sale Katai Magiko, on je doktor!

Aleksandar Dragović je svakako najzvučnije pojačanje Crvene zvezde u poslednjih nekoliko godina. navijače šampiona Srbije posebno je impresionirala činjenica da je Dragović došao u trenutku kada pruža najbolje partije u karijeri i kada je na Evropskom prvenstvu ocenjen kao jedan od najboljih štopera.

Ja sam počeo da igram fudbal sa šest godina, i to u bečkoj Austriji. Veliki je to klub, iz velikog grada. Deda je odmah video da me jako zanima fudbal. I onda je sve to išlo polako. Jednog dana me je doveo u Beograd, na Marakanu. Gledao sam derbi protiv Partizana. Imao sam osam ili devet godina. Znam da je igrao Žigić i da Grobari nisu bili na stadionu. Nešto su se bili posvađali. Sve je to za mene bilo ’vauuu’. Znate, i u Austriji postoje vatreni navijači. Velika većina Beča navija za Rapid, kao Beograd za Zvezdu. Ja sam od onih ljudi koji ceni našeg večitog rivala. Partizan ima isto mnogo navijača, ali mislim da Zvezda ima više. Kažem, moraju oni da se cene, ali meni je bilo posebno fascinantno kako navijaju Delije. Deda me je naučio da volim Crvenu zvezdu, rekao je Dragović u intervjuu za Mozzart sport.

On je potom objasnio kako je došao u Beograd.

Mi razgovaramo već godinu dana. Prošlog leta se nije uklopilo sve. U jednom trenutku sam mislio da je sve gotovo. Onda smo ponovo počeli da pričamo. Tu je mnogo pomogao Milan Dudić, imao sam druge ponude. Seo sam na kraju sa dedom i odlučio sam se za Crvenu zvezdu.

Imao je ponude Dinama iz Moskve i Trabzona.

Da, imao sam mnogo jake ponude. O svemu sam razmišljao da budem iskren. Imam 30 godina i san mi je bio da igram jednom u Zvezdi. Bila je šansa, to sam hteo da prihvatim. Možda mi se ne bi ukazala druga prilika. Nikada ne znate šta možete da se desi. Bio je taj Trabzon i Dinamo. Ja sam se odlučio za Zvezdu i stojim iza toga. Bile su dva puta bolje ponude. Pare nisu nevažne, to svi znamo, ali svi znaju i da sam ja u Zvezdu došao da bi ispunio dečački san. A što se tiče para… Već dugo godina igram kao profesionalac i neću sigurno živeti na ulici.

A potom je dodao da Zvezda jednom zove.

Meni nije značilo tek tako da odem u neku jaku ligu. Hoću da igram u Evropi sa Zvezdom. Ona je isto veliki klub. Kada se pogledaju poslednje četiri godine, uvek su bili u Ligi šampiona ili Ligi Evrope. Daj Bože da ponovo budemo tu, mi ćemo se boriti za Ligu šampiona. Vi, novinari, malo ste previše pisali o tom transferu u Zvezdu. Nije da hoću da vas uvredim. Ja sam došao u Beograd da popričam sa Terzom i Dekijem, ali lično sam se odlučio pre Prvenstva Evrope. Ili još preciznije: sedam dana pre finala kupa. Hteo sam da prelomim pre Prvenstva Evrope, nikada se ne zna u fudbalu šta može da se desi. Mogu da izađem na ulicu i da me kola udare. Jednostavno, voleo sam da igram u Zvezdi. Real Madrid samo jednom zove, možda i Zvezda samo jednom zove. Za mene, u srcu, Zvezda je Real Madrid.

Upitan je Dragović ko mu se najviše sviđa od saigrača.

Svi su dobri. Ali je Sale Katai Magiko, on je doktor. Dobro je što ga imamo u ekipi. On u sekundi može da reši utakmicu. Srećan sam što ga imamo, rekao je Dragović.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE