Novak pred put u Tokijo: Imam najviše ambicije, idem na zlato!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nastupaće za Srbiju na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju. Đoković će pokušati da osvoji prvu zlatnu medalju na Olimpijskim Igrama, jedinu koja mu nedostaje u bogatoj teniskoj karijeri.

Najbolji svetski teniser rekao je koji su mu ciljevi u narednih dvadesetak dana.

-Najlepši mogući način da odem iz Beograda uz ovoliku podršku medija i svog naroda. Imam najviše ambicije, idem na zlato, to nije tajna. To je veliki cilj, velika ambicija još pre početka ove sezone, četiri grend slema i medalja na OI. Retke su prilike da mogu da učestvujem u timskom takmičenju. Ono što mi fali je zlato sa Olimpijade. Osećam se odlično, spreman sam, motivisan sam, spreman da igram najbolji tenis – kaže Nole.

Pričao je i o osećaju igranja za svoju zemlju.

– Olimpijada je najveća sportska smotra. Ne možete da doživite nigde taj osećaj kao na OI. Predstavnik ste svoje zemlje, takmičite se sa najboljim sportistima. U selu ste sa različitim sportistima iz svih sportova. Imate mogućnost da delite vreme sa sportistima. Rado se sećam prethodnih iskustava, osećaj je nezamenjiv i dao mi je podstrek za individualnu karijeru posle – rekao je Novak.

Dosta igrača iz vrha ATP liste je otkazalo učešće na Olimpijskim igrama, ali Đoković ne misli da će mu to olakšati pohod na zlato.

-Što se turnira tiče, iako ima otkaza igrača iz vrha, dosta njih je tamo. Pre svega bih izdvojio Medvedeva, Cicipasa i Zvereva. Dug je turnir, finale se igra u tri seta. Treba doći do finala, ipak učešće na OI nosi drugačije osećaje, veliki teret. Gledaću da tretiram OI kao ostale turnire kako bih lakše ostvario svoj cilj, zaključio je najbolji teniser sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE