Šok u Kazahstanu: Bleda Zvezda poražena od Kairata

Kairat – Crvena Zvezda 2:1 (1:0)

Kante 24′ , Mikanović 56′ (ag.), Banjak 79′,

Crvena Zvezda: Brojan, Gajić, Dragović, Pankov, Rodić, Sanogo, Krstičić, Ivanić (od 68′ Kanga), Ben (od 90′ Falko), Katai (od 83′ Bakajoko), Pavkov (od 46′ Dioni)

Kairat: Pokatilov, Mikanović, Dugalić, Alip, Sujumbajev (od 46′ Burančijev), Poljakov, Kosović (od 13. Vorogovski), Hovhanisjan, Šušenačev (od 68′ Banjak), Lav, Kante

Fudbaleri Crvene Zvezde poraženi su u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona od Kairata u Kazahstanu. Rezultat je bio 2:1 nakon dve greške odbrane crveno belih koji su jednako loše odigrali ovaj meč kao i sa Vojvodinom u prvom kolu šampionata Srbije.

Kairat je već u drugom minutu imao izglednu šansu da povede ali je Hovhanisjanov šut zaustavio Milan Borjan. Kazahstanci su bolje počeli meč i stvorili su nekoliko izglednih šansi već na startu utakmice. Nepovezana igra crveno belih koji ne mogu još uvek da stvore dobru šansu.

Tek u sedmom minutu Zvezda je uputila prvi šut u okvir gola kada je Ben šutirao pravo u golmana. U 13. minutu Kairat je morao da izvrši prinudnu izmenu kada je zbog povrede Nebojša Kosović napustio igru a zamenio ga je Jan Vorogovski.

Bolju igru iskoristili su fudbaleri kazahstanskog tima koji vode od 24. minuta golom Hosea Kantea koji je iskoristio sjajan centaršut. Fudbaleri Crvene Zvezde ne uspevaju da stvore dobru priliku za gol što je mnogo lošija igra u odnosu na prošle sezone. Naš tim se naročito muči u organizaciji napada ali je i selekcija tima ove sezone uticala na samu igru crveno belih.

Kazahstanci se organizovano brane a naš tim ne uspeva da probije i stvori dobru priliku. Ipak su u tome uspeli ali tek u 43. minutu kada je Krstičić uposlio Kataija čiji je šut blokiran i lopta je otišla u korner. Ekipa Crvene Zvezde zaista loše je odigrala prvo poluvreme i bez ideje u napadu. Fudbaleri Kairata imali su veći posed lopte i zrelije šanse.

Na početku drugog poluvremena Dejan Stanković izveo je Milana Pavkova i umesto njega uveo Losa Dionija. Menjali su i Kazahstanci jer se povredio kapiten Sujumbajev koga je zamenio Burančijev. Prvu šansu u drugom delu meča imali su Crveno Beli ali je Nenad Krstičić neprecizno šutirao.

Crvena Zvezda je došla do izjednačenja u 57. minutu kada je Mirko Ivanić poveo odličan kontra napad i uposlio Milana Gajića koji je centrirao a Dino Mikanović nespretno je reagovao smestivši loptu u svoju mrežu. Nakon tog pogotka čini se da su crveno beli preuzeli inicijativu makar što se poseda lopte tiče.

U 74. minutu Zvezda je imala dobru šansu kada je nakon centaršuta Rodića izblokiran šut Krstičića. Posle je u 78. minutu pokušao Gelor Kanga ali je Pokatilov bio priseban. Međutim, Kairat je ponovo iskoristio smušenost crveno belih u odbrani i Maki Banjak postiže pogodak za novo vođstvo Kazahstanaca u 79. minutu.

U 89. minutu imala je Zvezda šansu da izjednači ali je neprecizan bio Dioni. Utakmica je bila produžena za tri minuta gde se ništa značajnije nije dogodilo tako da ekipa iz Kazahstana sa povoljnim rezultatom putuje na revanš u Beograd koji se igra za sedam dana.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POKRENUT JE DISCIPLINSKI POSTUPAK: Evroliga saopštenjem odgovorila Atamanu i Panatinaikosu

Košarkaši Panatinaikosa pretrpeli su brejk u prvom meču plej-ofa Evrolige. Makabi je uspeo da se vrati iz dvocifrenog minusa i...

POVEZANE OBJAVE