Đoković: Znam da svi od mene očekuju zlatnu medalju!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković održao je konferenciju za medije posle obavljenog žreba koji mu je u prvom kolu olimpijskog turnira dodelio Bolivijca Uga Delijena.

Đoković je u Tokio došao kao šampion sva tri odigrana ovogodišnja Grend slema i rekorder po broju nedelja na ATP listi.

– Znam da svi od mene očekuju da osvojim zlatnu medalju u Tokiju, voleo bih i ja, to nije tajna, sa godinama sam naučio kako da se borim sa pritiskom i upotrebiću taj recept – rekao je najbolji teniser sveta

– Što si stariji, iskusniji si, imaš više mečeva iza sebe, automatski samouverenije pristupaš narednim izazovima jer si svestan da si to doživeo nekoliko puta. U mom slučaju u pitanju su neuspesi na Olimpijskim Igrama. Jesam bio nervozan u Londonu i Riju, drugačija je vrsta pritiska kad za svoju zemlju ili na drugim turnirima, izjavio je Đoković.

On je ponovio da se ne opterećuje previše pričom o najboljem u istoriji.

– Možda vam je dosadno da idem polako, oprezno, koncentrisan sam na sledeći izazov, ali to je pristup koji moram da imam. U prošlosti verovatno nisam to potpuno i to mi se obilo o glavu. Mnogo toga je uticalo na mene. Znam da je istorija na talonu, privilegovan sam što sam u toj poziciji – istakao je Đoković i ponovio da je osvajanje gren slema, plus olimpijsko zlato, što je uspela samo Štefi Graf 1988, nekada bio san, a sada deluje prilično realno.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

DULJAJ PRED SPARTAK: Pominjao propuštene prilike protiv Mladosti i Napretka, posebno o Lalatoviću

Fudbaleri Partizana sutra dočekuju Spartak iz Subotice u nastavku prvenstva posle reprezentativne pauze. Crno-beli u meč ulaze sa 4 bod...

POVEZANE OBJAVE