Majstorović pred OI: Naučili smo da se nosimo sa pritiskom

Basket tri na tri je sport koji će ove godine debitovati na Olimpijskim igrama.

Naša muška reprezentacija važi kao glavni favorit za zlatnu medalju obzirom na izvanredne uspehe naših basketaša poslednjih godina.

U izjavi za Sport Klub, svoja očekivanja od turnira izneo je Dejan Majstorović.

On se osvrnuo na ulogu favorita koja se pripisuje našoj selekciji:

Mi smo svesni da, na koje god takmičenje idemo, među favortima smo, naučili smo da se nosimo sa tim pritiskom.– rekao je on.

Fokus je bio i na Kini i Holandiji kao prvim protivnicima:

Očekivanja su, naravno, dve pobede na startu, ali igramo protiv dve dobre ekipe, pogotovo protiv Holandije, koja je veoma nezgodna.

Prema njegovom mišljenju ovaj sport je uvek bio aktuelan kod nas.

Kod nas je basket uvek bio popularan, na svakom ćošku ima teren i svaki dan se igrao basket svuda po Srbiji. Ipak, sada neka deca imaju želju da baš treniraju basket 3×3, što u neko ranije vreme nije postojalo. Basket je sada na jednom vrlo visokom nivou i iz tog razloga je sad tu gde jeste na Olimpijskim igrama. – zaključuje Majstorović.

Naši basketaši do sada imaju četiri zlata i jedno srebro na Svetskom kupu. Dva zlata i jedno srebro imaju na Evropa kupu a jednu bronzu sa Evropskih igara. Nadamo se da će bogatoj kolekciji medalja pridodati i onu sa Olimpijskih igara.

Foto: Twitter printscreen

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizanu preti žestoka kazna zbog protesta na derbiju!

Fudbalskom klubu Partizan preti oštra kazna zbog kašnjena početka meča sa Crvenom zvezdom u Kupu Srbije. Disciplinska i etička komisija...

POVEZANE OBJAVE