Nathova simultanka na Karađorđu, Partizanu baš prija u Novom Sadu

VojvodinaPartizan 0:2(0:1)
Natho 4′,58′

Drugi put u roku od osam dana Partizan je slavio u Novom Sadu. Posle ubedljivog trijumfa nad Proleterom u prvom kolu novog prvenstva, crno-beli su pobedili i Vojvodinu, manje ubedljivo, ali dovoljno za velika tri boda i ostanak na prvoj poziciji. I jedni i drugi delovali su malo umorno posle napornih utakmica u četvrtak u kvalifikacijama za Ligu konferencija, ali je pobeda Beograđana apsolutno zaslužena. Junak trijumfa je Bibras Natho, strelac oba gola na meču.

Vojvodina: N. Simić – Cucin, Kovačević, Stevanović, Devetak, Topić, Busnić(od 65′ Maksimović), V. Simić(od 77′ Kabić), Čović, Novevski, Mrkaić(od 59′ Zukić)

Partizan: Popović – Lutovac(od 86′ Živković), Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Holender(od 62′ Marković), Natho(od 62′ Pantić), Jović(od 72′ Pavlović), Rikardo(od 62′ Milovanović)

Partizan je ponovo u Novom Sadu dao gol iz prve prave akcije. Igrao se 4. minut, kada je Natho savladao Simića posle nekoliko pokušaja svojih saigrača. Prvo je Lutovac probio po desnoj strani, udarac Jovića je izblokiran, zatim i Holendera, ali je loptu potom zahvatio Bibras Natho i skoro pocepao mrežu domaćina sa petanestak metara. Verovatno najlepši gol od starta nove sezone.

Crno-beli su nastavili da atakuju, ali su i pored terenske inicijative ostajali bez šansi za gol. Beležimo dosta neprecizan udarac Saše Zdjelara u 12. minutu, kao i izblokiran udarac Rikarda u 18 minutu, posle koga su gosti tražili jedanaesterac jer je lopta pogodila Cucina u ruku. Ipak, radilo se o odbitku. Čekali smo punih 35 minuta da Vojvodina izvede iole ozbiljan napad. Lopta je krenula ka Mrkajiću, međutim, Vujačić je bio spreman i izbacio je u korner. Bio je to dobar udarac iz ugla, Čović je nadvisio Vujačića, ali je napravio i faul u napadu.

Dosta siromašno prvo poluvreme na ”Karađorđu”, da li zbog ranog vođstva gostiju ili umora obe ekipe koje su u četvrtak imale teške evropske ispite, ne znamo, ali se očekuje bolji fudbal u nastavku.

Napala je Vojvodina na startu, imao je mladi golman Popović jednu rizičnu intervenciju nogom, ali se sve dobro završilo po Partizan. Inače Popović je postao prvi golman crno-belih posle odlaska Vladimira Stojkovića. Strpljiv je bio Partizan, čekao je svoju šansu i dočekao je u 58. minutu. Holender je presekao loptu na sredini terena, Bastajić ga grubo srušio, ali je sudija Novak Simović ispravno odlučio da ne prekida igru pošt je lopta stigla do Jojića. Vezista crno-belih je stigao u visinu kaznenog prostora na desnoj strani, sačekao saigrače i poslao povratnu loptu za Natha. Izraelac je sada tukao slabije, ali milimetarski precizno u bliži ugao, a lopta se od stative odbila u mrežu iza Simićevih leđa.

Još pet minuta je dvostruki strelac proveo na terenu, a onda je, zajedno sa Rikardom i Holenderom, mesto prepustio Pantiću, Markoviću i Milovanoviću. Odlučio je Stanojević da svoje vedete poštedi većih napora zbog revanš meča sa Dunajskom Stredom u četvrtak. Moglo je sve biti rešeno u 67. minutu. Kombinovala su dvojica mladih fudbalera Partizana, Milovanović je proigrao Jovića, ali je vezista napravio potez više, pa mu je Simić ušao u šut. Tek u 70. minutu prvi udarac Vojvodine, tačnije Bastajića, u okvir gola gostiju. Bio je to dobar pokušaj, ali je lopta išla pravo u ruke Popoviću.

Malo je nedostajalo da vidimo i treći gol Partizana. Prvo je Pantić lukavo šutirao sa desetak metara, ali je Simić pokazao zašto je ove sezone ubedljivo najbolji pojedinac Vojvodine i izbacio loptu u korner. Jojić je centrirao iz ugla, loptu je zahvatio Vujačić, ali je ona očešala stativu i završila u gol-autu. Trudili su se Novosađani da u finišu dođu barem do počasnog pogotka, iamli su nekoliko napada, a najbolju priliku propustio je rezervista Kabić u 89. minutu, kada je neometan glavom sa desetak metara poslao loptu pored stative.

Igralo se tri minuta u nadoknadi, ali bez značajnijih dešavanja. Vojvodina u četvrtak dočekuje litvanski Panevežis, dok Partizan putuje u Slovačku na megdan Dunajskoj Stredi. Oba naša tima brane prednost od 1:0 iz prvih mečeva.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

POSLEDNJI POZIV: Preuzmi deo NAGRADNOG FONDA od čak 1.200.000 DINARA!

Pred vama je poslednja šansa da se pridružite i postanete deo promocije KEŠ MANIA u MERIDIANU. Pitate se zašto...

POVEZANE OBJAVE