Poraz vaterpolista od Španije!

Vaterpolo reprezentacija Srbije izgubila je u prvom kolu Olimpijskih igara od selekcije Španije rezultatom 13:12.

Izabranici Dejana Savića imali su prilično problema u prve dve četvrtine. Igralo se gol za gol, a Delfini nikako nisu mogli da se rezultatski odlepe od rivala. Španci su sa druge strane na vrhusnki nivo podigli svoj nivu šuta i konstantno bombardovali gol naše reprezentacije. 

Predvođeni Dušanom Mandićem, Savom Ranđelovićem i Duškom Pjetlovićem konstanto smo bili u prednosti i terali rivala da poravnava rezultat. Ipak jedna dobra odbrana Španaca koštala nas je gubitka prednosti i gol zaostatka. Srbija nije uspela da se konsoliduju nakon toga, te nije došlo do poravnjanja u napadu Srbije ali su zato Španci uz zvuk sirene uspeli da zatresu mrežu Branislava Mitrovića i da na kraju prvog dela odu sa dva gola prednosti. 

U treću četvrtinu Delfini su krenuli sa bržim napadima te je Pjetlović uspeo da smanji prednost Španaca.

Poslednja četvrtina počela je pogotkom Rašovića za izjednačenje, da bi sjajni Munariz koji minut kasnije srušio odbranu Delfina i ponovo doveo Španiju u vođstvo. 

Srbija je u poslednja dva minuta meča ušli sa dva gola zaostatka, ali je sjajni Filipović uspevao da smanji prednost rivala.  

U poslednjim sekundama meča Srbija nije iskoristila svoj napad, izgubila je loptu i tako je rezultat ostao ne promenjen 13:12.  

U timu Srbije istakli su se Lazić, Pjetlović i Jakšić,  Stefan Mitrović, Filipović, Jakšić, Rašović, Ranđelović, Dušan Mandić koji su postigli po jedan pogodak. 

Posebno treba istaći odbrane golmana Delfina Branislava Mitrovića koji je upisao 12 intervencija. 

U redovima Španaca najbolji je bio Munariz sa 4 pogotka dok su se uz njega istakli i Granados, Sanahuja i Tahul sa 2 pogotka. 

Naredni meč reprzentacija Srbije igraće u utorak 27. jula od 14 časova a protivnik je reprezentacija Kazahstana. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE