Basketaši ruše sve pred sobom: Srbija u polufinalu

Reprezentacija Srbije u basketu 3X3 nastavlja sa sjajnim igrama na Olimpijskom turniru u Tokiju. Oni su danas savladali prvo reprezentaciju Japana, pa zatim reprezentaciju Letonije.

Ekipa koja igra u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorović, Aleksandar Ratković i Mihailo Vasić  obezbedila je prvo mesto u uvodnoj fazi i na taj način se direktno plasirala u polufinale.

Srbija je pobedila Japan rezultatom 21:11. Dušan Domović Bulut je meč završio sa sedam postignutih poena, šest je ubacio Majstorović, a po četiri Ratkov i Vasić.

U drugoj utakmici srpski basketaši su u šestom kolu grupne faze takmičenja savladali možda i najvećeg rivala selekciju Letonije sa 22:16. Najzaslužniji za trijumf našeg tima bio je Dejan Majstorović, koji je meč završio sa 11 postignutih poena. Dušan Domović Bulut je ubacio 5 poena, a Ratkov i Vasić po tri poena.

Srbija će u polufinalu igrati protiv pobednika četvrtfinalnoj meča. Još uvek nije poznato ko bi to mogao da bude, jer se vodi velika borba za pozicije od trećeg do šestog mesta, ali svakako će naš tim biti favorit u tom duelu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Ataman siguran: Bolji smo od Makabija

Košarkaši Panatinaikosa savladali su Makabi u okviru drugog susreta četvrtfinalne serije. Sada slede dva okršaja u Beogradu – 30....

POVEZANE OBJAVE