Košarkašice Srbije startovale pobedom nad Kanadom!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije uspešno je započela svoj put na Olimpijskim igrama. Reprezentativke Srbije slavile su rezultatom 72:68 protiv Kanade.

Srbija je u prvu četvrtinu startovala serijom 5:0, da bi Kanada odmah uzvratila serijom 7:0. Tvrdo se igralo svih 10 minuta. Srbija je imala inicijativu i diktirala tempo igre. Poenima Sonje Vasić Srpkinje su preuzele prednost koju su čuvale do kraja prve četvrtine, koja je završena rezultatom 16:13.

Drugu deonicu smo krenuli vođstvom 20:13. Tandem Vasić – Stanković funkcioniše tako da na semaforu ubrzo stoji najveća prednost, 25:15.  Na kraju prvih 20 minuta bilo je 36:28 za Srpkinje.

Kanada je bolje počela treću četvrtinu – 8:2. Za sedam minuta naše slabe i neorganizovane, postigle su samo dva poena i vratile protivnice u igru. Ubrzo je stiglo izjednačenje 38:38, a u poslednju čevrtinu se i ušlo takođe sa jednakim brojem poena. Bilo je 45:45.

Četvru četvrtinu otvorila je trojka Ivon Anderson. Srbija je ostvarila seriju od 5:0 već u prvom minutu. Karleton je realizovala prilično težak šut, a potom je isto uradila i Sonja Vasić pod faulom. Dramatičan meč gledao se u poslednjem kvartalu. Srbija se vratila trojkom Ane Dabović, a potom i izvanredna asistencija iza glave za Crvendakić i još jedna trojka Dabovićeve za +7 tri minuta do kraja. Neizvesnost se nastavila do samog finiša, ali je na kraju slavila Srbija. 

Najefikasnija u srpskom timu bila je Sonja Vasić sa 16 poena, Anderson je upisala 12, a Crvendakić i Krajišnik po 10. Kanađanke je predvodila Filds sa 16 poena, Nurs je dala 15, a Anderson 12, koliko je imala i Koli. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

REAL NAJAVIO MEČ SA ZVEZDOM: Pada li večeras rekord Evrolige?

Košarkaši Real Madrida suvereno su odigrali ovu evroligašku sezonu osvojivši prvo mesto. Večeras dočekuju Crvenu zvezdu Meridianbet. Madriđani imaju priliku...

POVEZANE OBJAVE