Maljković nakon Kanade: Moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim, mi smo evropski prvaci

Košarkašice Srbije i aktuelne prvakinje Evrope uspešno su startovale na Olimpijskim igrama.

One su uz dosta muke savladale selekciju Kanade sa 72:68.

Svoje utiske nakon meča iznela je selektorka Marina Maljković.

Kanada je veoma jak tim, morali smo da se borimo svih 40 minuta, da bismo ih pobedili. Na kraju smo uspeli u tome, ali sada ne mogu da pričam ni o čemu drugom osim o ovim izgubljenim loptama. Poludim kad pogledam ovu statistiku. – rekla je ona.

Nju je iznervirao veliki broj izgubljenih lopti naše selekcije.

Moramo da analiziramo stvari i da budemo odgovorni, da kada kažemo da nećemo gubiti lopte, to može da se desi deset ili maksimalno 15 puta, ali 28 je previše. To ozbiljni timovi ne rade. Moramo da pokažemo da smo ozbiljan tim, mi smo evropski prvaci i moramo da pokušamo da se ne zaustavimo tu, ali ovo je nešto neprihvatljivo. – kaže Maljković.

Za nju je ova pobeda važna jer je “uvek teško igrati prvu utakmicu na svakom takmičenju”.

Utakmice su teške, ali ovo su Olimpijske igre i ovde svaki deo igre mora da se igra jako. Olimpijske igre su savršeno mesto da prevazidješ sebe na svaki mogući način, pa i mentalno. Tu si, medju najboljim sportistima i sportistkinjama koje tvoja zemlja ima. Ako želiš da praviš senzacije, ovo je mesto gde to radiš. -zaključila je Maljković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

SPEKTAKL U NAJAVI: Direktan prenos meča Partizan – Olimpijakos možete pratiti na ovom kanalu

U okviru 32. kola Evrolige košarkaši Partizana večeras u prepunoj Areni dočekuju Olimpijakos. Partizan je trenutno na deobi 10. mesta...

POVEZANE OBJAVE