Selektor hrvatskog vaterpolo tima: Zakomoplikovali smo sebi život u Tokiju

Hrvatska vaterpolo reprezentacija poražena je danas od Australije na Olimpijskim igrama u Tokiju.Ovaj poraz Hrvata predstavlja ogromno iznenađenje s obzirom na to da su aktuelni olimpijski vicešampioni kao i jedan od favorita za osvajanje medalje.

Selektor hrvatskog tima Ivica Tucak svestan je situacije u kojoj se nalazi njegova reprezentacija.

Ovim porazom smo sebi dosta zakomplikovali život u Tokiju, ali još imamo tri utakmice u grupi. Danas smo zasluženo izgubili, ušli smo u ritam koji nam nije odgovarao, razbranili njihovog golmana… Turnir je još dug, ali ovo nam je dobra lekcija. Već će nam utakmica protiv Crne Gore dati određene odgovore. Ključ poraza je sterilna igra u napadu koja je bila uslovljena jakim fizičkim presingom Australije. U odbrani smo primali neka čudna isključenja, ali ‘škripala’ je igra prema napred. Čak smo i razbranili njihovog golmana. Moramo se čim pre ‘resetovati’, vratiti u turnir, jer za dva dana nas čeka nova, još teža utakmica. Ako se i ta izgubi, imamo još Srbiju i Španiju… Činjenica je da smo se doveli u situaciju koju nismo očekivali i koja nije komforna. No, verujem da imamo snage i kvaliteta izvući se iz nje, rekao je Tucak.

Naredni duel popularne Barakude igraju protiv Crne Gore.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legenda Partizana jasna: Duljaj treba da ostane

Da li će Igor Duljaj ostati trener fudbalera Partizana, biće poznato nakon vanredne sednice Upravnog odbora kluba iz Humske. Partizan...

POVEZANE OBJAVE