Veliko iznenađenje na vaterpolo turniru, treba li Srbija da bude zabrinuta?

Izgeda da će vaterpolo turnir na Olimpijskim igrama biti neizvesniji nego ikada na ovom takmičenju.

Već u prvom kolu poraze su doživeli Mađarska i Srbija, a u drugom je poklekla i Hrvatska i to u meču sa Australijom. Ne samo da su Australijanci slavili protiv velikog rivala, već su ostvarili ubedljiv trijumf od 11:8. POdsetimo, u prvom kolu Hrvatska je pobedila Kazahstan, a Australija izgubila od Crne Gore. Ranije danas u B grupi Španija je savladala Crnogorce, dok Srbija nije imala problema sa Kazahstanom. Posle dva kola u ovoj grupi Šapnija ima jedina maksimalan učinak, Srbija, Crna Gora, Hrvatska i Australija su polovične, a jedino je Kazahstan bez pobede.

U narednom kolu reprezentacija Srbije igra protiv Australije, dok će se u regionalnom derbiju sastati Hrvatska i Crna Gora. U dalje takmičenje idu četiri prvoplasirane ekipe, sigurno je da među njima neće biti Kazahstana, ali će se voditi velika bitka za izbegavanje petog mesta u grupi.

U A grupi SAD su savladale Južnu Afriku 20:3, Mađarska je bila bolja od domaćina Japana 16:1, a u utakmici između Grčke i Italije viđen je remi 6:6. SAD ima dve pobede, Italija i Grčka po pobedu i remi, a Mađarska pobedu i poraz. Sa po dva poraza na začelju su Južna Afrika i Japan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina obavila veliki posao: Potpis do 2027!

Vojvodina zimus napravila dobar posao pšto je potpisala nekoliko povratnika među kojima je bivši fudbaler Crvene zvezde Njegoš Petrović. On...

POVEZANE OBJAVE