Karađorđe je spreman za LASK!

Fudbaleri Vojvodine sutra će igrati protiv litvanskog Panevežisa u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ukoliko prođu tu prepreku, u trećoj rundi bi se susreli sa austrijskim prvoligašem LASK-om iz Linca.

Ono što je dobra vest je da će moći da ih ugoste na svom stadionu a ne na terenu Partizana kako je prvobitno planirano. Klub je tako obradovao navijače informacijom da je stadion Karađorđe dobio dozvolu UEFA za igranje utakmica.

Saopštenje Novosađana prenosimo u celosti:

Fudbalski klub Vojvodina sa zadovoljstvom obaveštava sportsku javnost i sve svoje navijače da je stadion „Karađorđe“ dobio dozvolu UEFA za odigravanje meča trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencije, što znači da će, ako prođe Panevežis, Voša na svom stadionu dočekati ekipu LASK-a.

Kao što je poznato, stadion „Karađorđe“ nije bio licenciran za treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije, pa je postojala bojazan da bi Voša potencijalnog narednog rivala morala da ugosti van Novog Sada.

Fudbalski klub Vojvodina, odnosno stadion „Karađorđe“ naknadno je ispunio sve potrebne kriterijume i obezbedio uslove za zvaničnu licencu, odnosno pravo da organizuje i ugosti i narednog rivala, austrijski LASK, ako prethodno eliminiše litvanski Panevežis.

Vojvodina dočekuje Panevežis u četvrtak od 20 sati i brani rezultat od 1:0 iz prvog meča. Ukoliko prođe litvanski klub, već narednog četvrtka, petog avgusta, na ‘Karađorđe’ stiže LASK, dok je revanš na programu 12. avgusta, u Austriji” -stoji u saopštenju.

Sve je ovo lepo za gledaoce uprkos onome što je samo pre nekoliko dana izjavio za klupski sajt direktor stadiona Dragomir Tanović:

Naš stadion je licenciran u trećoj kategoriji, što znači da možemo da organizujemo još revanš meč sa Panevežisom. Već u sledećem kolu bojim se da nećemo biti u mogućnosti da igramo na našem stadionu. Za to je potrebna licenca druge kategorije, koja za početak podrazumeva ‘češljeve’ na ulazu, rotirajuće metalne ulaze na stadionu sa merenjima. – rekao je on

Meč između Vojvodine i Panevežisa na programu je sutra od 20 časova u Novom Sadu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NOVI VOJVOĐANSKI DERBI: Lazetić obeležava jubilej protiv Vojvodine, izvukli pouke posle duela u NS

Fudbaleri TSC-a ligaški deo Superlige Srbije završili su na trećem mestu. U prvom kolu plej-ofa domaćini su Vojvodini. Novosađani dobili...

POVEZANE OBJAVE