OI dan šest: Nole i lavice na terenu, veslači love medalju

Petog dana Olimpijskih igara u Tokiju, olimpijski tim osvojio je četvrtu medalju.

Bronzom su se okitili Basketaši Srbije pobedivši Belgiju nakon šokantnog poraza u polufinalu od Rusije. Novak Đoković nastavio je svoj trijumfalni pohod na zlato i u osmini finala savladao Španca Davidoviča Fokinu. Naredni rival u četvrtfinalu biće mu Kei Nišikori. Uspeo je Nole da se domogne i četvrtfinala miks dubla pošto je u paru sa Ninom Stojanović savladao Brazilsku kombinaciju Melo, Stefani. Plivaču Andreju Barni izmaklo je finale u disciplini 100 metara slobodno za samo nekoliko stotinki. Veslači Mačković i Vasić obezbedili su plasman u finale. Nemanja Majdov priredio je neprijatno iznenađenje ispadanjem u prvom kolu džudo turnira.

I sutra imamo priliku da osvojimo medalju ako veslači budu uspešni. Oni će veslati svoju trku oko 2:18 ujutru po našem vremenu.

Pre njih će, od 2 sata ujutru nastupati strelkinje Zorana Arunović i Jasmina Milovanović u kvalifikacijama discipline 25 metara vazdušni pištolj.

Od 5 časova izjutra, Jovana Arsić probaće da se domogne C finala skifa. Sat vremena posle nje, na tatami izlazi drugi srpski džudista Aleksandar Kukolj a rival mu je Tevita Takajava.

Odbojkašice Srbije imaće priliku da protiv Kenije zabeleže i treću pobedu u grupi. Taj meč na programu je od 7 sati i 20 minuta.

Najbolji teniser sveta sutra ponovo izlazi na teren. Prvo će se sa Keijem Nišikorijem, oko 9:30, boriti za polufinale singla a odmah potom će nastupiti u četvrtfinalu dubla sa Ninom Stojanović protiv nemačkog para Sigmund-Kravic. Taj meč bi se igrao oko 12:30.

U reprizi četvrtfinala Evropskog prvenstva, košarkašice Srbije će se od 10:20 sastati sa Španijom čiji će duel odrediti i pobednika grupe.

Olimpijski dan zatvoriće vaterpolisti koji igraju sa Australijom od 12:50 u trećem kolu grupne faze.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

KRAJ EVRO PRIČE: Jug duplom pobedom eliminisao Zvezdu

Vaterpolisti Crvene zvezde eliminisani su u četvrtfinalu Evrokupa. I u drugom meču, bolji je bio dubrovački Jug sa 14:10...

POVEZANE OBJAVE