Stanojević pred Slovake: Prednost koju smo doneli ne znači ništa

Fudbalere Partizana sutra u Slovačkoj očekuje duel protiv Dunajske Strede u drugom kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Crno beli su dobili prvi meč sa 1:0 a svoja očekivanja pred revanš izneo je trener Aleksandar Stanojević.

Ne možemo da se branimo, jer jedan gol menja sve. Došli smo da zatresemo mrežu, pobedimo. Prednost koju smo doneli ne znači ništa, ali da bi domaćin otišao dalje mora da nas savlada 2:0. Prvo nas moraju da pobedoi, da bi se igrali produžeci. Sviđa mi se novo pravilo da ne važi duplo gol u gostima. Ne dozvoljava ti da kalkulišeš. – rekao je on.

Stanojević se osvrnuo i na stil igre Partizana:

Suština naše igre je da prva linija odbrane udalji protivnika od gola, da mu ne dozvolimo da se ugrožava. Poneta je da defanzivu ne čini samo poslednja četvorka. Odradili smo kvalitetne pripreme, dobro startovali, što nam daje samopouzdanje. Mada, u fudbalu se sve okrene za tri minuta. Zato smo oprezni.

Trener Partizana govorio je i o sastavu za sutrašnji meč.

Aleksandar Lutovac će biti desni bek, u Novom Sadu je odigrao kvalitetno, uvek odradi zadovoljavajući posao, jedino što dugo nije igrao, niti je bio desni bek. Kad je sastav u pitanju, znao sam ga odmah posle derbija sa Vojvodinom. Nemam nikakvih dilema. Utakmica traje 90 minuta, nekad svesno krenete s jednim da biste završili s drugim fudbalerom. Mirno spavam. Najlepše utonem u san pred utkamicu. Toliko se potrošim u u danima dok je spremam, da najviše volim u karantinu da se naspavam. -zaključuje Stanojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PSV na veličanstven način osigurao titulu!

Fudbaleri PSV-a iz Ajndhovena pobedili su kao gosti Herenven rezultatom 8:0 i najverovatnije osigurali titulu. Po dva gola za PSV...

POVEZANE OBJAVE