Vasić i Matković najavljuju napad na medalju, prvu za Srbiju posle 17 godina

Srbija će posle 17 godina imati šansu da osvoji medalju u veslanju na Olimpijskim igrama. U polufinalu je srpski dubl, Miloš Vasić-Martin Mačković, završio trku na drugom mestu iza hrvatske postave, koju čine fantastična braća Sinković, i sutra će od 02.15 po našem vremenu veslati za medalju.

Sa vremenom 6:17.47 srpski dvojac bio je bolji od nekoliko jakih rivala, Kanada je bila treća, iza su ostali i Francuzi i Holanđani. Uspeh je tim veći jer je Miloš Vasić neposredno po dolasku u Tokio bio pozitivan na koronavirus, a naši reprezentativci vreme provodili u karantinu, bez mogućnosti treninga.

Ulazak u finale je veliki uspeh. Korak po korak uspeli smo da prebrodimo prvu trku posle svega što nam se dešavalo. Mi smo postepeno iz treninga u trening dizali formu i ušli u polufinale. Spremili smo se mentalno da izveslamo najbolju trku što se tiče ovog dela takmičenja. Uspeli smo u svojim ciljevima, izveslali smo jako dobru trku po teškim uslovima i ušli u finale. Srbija posle 17 godina ima konačno finale u veslanju, što je veliki uspeh. Najbitnije da se brzo oporavimo i sutra idemo u napad na medalju. Mislim da imamo velike šanse, rekao je Miloš Vasić po završetku polufinalne trke.

Slično razmišlja i drugi deo sjajnog dubla, Martin Mačković.

Moram da budem zadovoljan, ali mislim da možemo da budemo još brži. Ovo je bilo sasvim dovoljno zasad, pošto nam je prvi cilj bio da uđemo u finale. Nismo imali toliko veliki pritisak, zbog ranijih dešavanja. Poslednje dve nedelje nismo imali sreće sa koronom. Ovo finale je kruna našeg rada, ali mi nismo gotovi. Polufinale je samo jedan korak, a u četvrtak je prava stvar. Vremenski uslovi su bili teški, duvao je jak vetar, ali sam ja uživao, rekao je Matković.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

BIO POVEZIVAN SA EVROLIGAŠEM: Selektoru Nemačke stigla unosna ponuda

Košarkaši Nemačke prošlog leta postali su prvaci sveta pobedom u finalu protiv Srbije 83:77. Do trijumfa su stigli bez poraza...

POVEZANE OBJAVE