ZVEZDINA EVRO PETARDA: Šampion Srbije servirao osvetu Kairatu!

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su sjajan meč protiv Kairata i slavili sa 5:0 (3:0) u revanš meču 2. kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Razigrani su bili izabranici Dejana Stankovića, nošeni navijanje 20 hiljada dece sa tribina.

Krenuli su crveno-beli napadački od samog starta, a poveli su već u 9. minutu. Tada je Aleksandar Katai primio loptu na nekih 20 metara od gola, izgradio poziciju za šuti savladao golmana Kairata preciznim udarcem.

Nastaviio je šampion Srbije sa pritiskom na goste, ali nije bilo velikih prilika u narednih desetak minuta meča. Onda je Aleksandar Dragović sjajno oduzeo lopru na sredini terena i posle klizećeg starta odlično uposlio Dionija. Francuz je iz sjajnog prijema uputio šut sa oko 20 metara i to je bilo 2:0.

Deca na tribinama nisu dali izabranicima Dejana Stankovića da stanu. Usledile su velike prilike za Falka i Ivanića, a treći gol je pao pred sam kraj poluvremena. Pre pogotka Dioni je fauliran na ivici kaznenog prostora, a Aleksandar Katai je ponovo pokazao svoj talenat i doneo velikih tri gola prednosti – 3:0.

U drugom delu izabranici Dejana Stankovića je nastavila gde je stala. Samo tri minuta u nastavku je trebalo za četvrti gol. Rodić je ukrao loptu na centru, sjajno povukao tranziciju i uposlio Ivanića koji je rutinski rešio situaciju 1 na 1 sa golmanom – 4:0.

Ubrzo je pao i peti gol, a strelac je bio rasstrčani Filipo Falko koji je sjajno pokupio otpadak i razantnim udarcem postavio 5:0.

Do kraja meča tempo je pao, a vrućina je ostavljala posledice na igrače koji su je sve teže podnosili. Do kraja meča moće da se izdvoji šansa u kojoj je Ben pogodio stativu.

Ono što je najbitnije za Crvenu zvezdu je da je ubedljivo slavila i tako najavila bolju formu u nastavku pred meč sa Šerifom, koji može da donese mnogo šampionu Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Gocić pred Crvenu zvezdu: Respekt i priprema za Ligu šampiona!

Derbi meč poslednjeg kola ligaškog dela domaćeg vaterpolo šampionata igra se na bazenu SC "11. april" u subotu od...

POVEZANE OBJAVE