Drama u Tokiju: Ceo atletski tim Australije mora u izolaciju!

Sem Kendriks, aktuelni dvostruki šampion sveta u skoku s motkom važio je za glavnog favorita u Tokiju. Međutim test na koronu pokazao je da je pozitivan, pa je Amerikanac koji se prema rečima njegovog trenera oseća dobro, morao je da otkaže učeće na Olimpijskim Igrama. Ali to nije najveći problem

Strani mediji javljaju, zbog brojnih kontakata koje je Kendriks imao tokom ovih dana nastala je prava drama, pa je zato ceo atletski tim Australije koji ima 63 člana, morao u izolaciju.

Članovi australijskog atletskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju izolovani su u svojim sobama kao mera predostrožnosti posle vesti o pozitivnom nalazu člana američkog atletskog tima“, navodi se u saopštenju australijskog olimpijskog komiteta.

Australijski skakač s motkom Kurtis Marš koji je trenirao sa Kendriksomsada sa nestrpljenjem čeka da sazna rezultate svojih testova.

Amerikanac je prebačen u hotel i aktivirani su protokoli za njegovu izolaciju. Još se ne zna da li će u karantin morati još neki američki atletičar, ali je njegov matični savez naveo da su osobe koje su bile sa skakačem u kontaktu odmah obaveštene.

Pratimo smernice o sledećim koracima kako bismo osigurali bezbednost ostatka naše delegacije i ponudili podršku Semu“, napisano je na Tviter nalogu UTAF.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Tadić promašio penal, Olimpijakos ispisao istoriju!

Fenerbahče je večeras na svom terenu dočekao Olimpijakos. Viđena je još jedna neizvesna utakmica posle 3:2 za Grke u...

POVEZANE OBJAVE