Majstorija Kabića u poslednjoj akciji, Vojvodina uz mnogo sreće ide dalje

VojvodinaPanevežis 1:0(0:0)
Kabić 90+6′

Posle mnogo muke u oba meča, Vojvodina je uspela da eliminiše litvanski Panevežis zahvaljujući jednom postignutom golu i na ”Karađorđu”, ali i sjajnom golmanu Simiću koji je blistao u oba duela. Litvanci su ostavili odličan utisak, u Novom Sadu još bolji nego u Panevežisu, ali nisu imali sreće da postignu nijedan pogodak. Ukoliko želi da nastavi takmičenje u Ligi konferencija, Vojvodina će protiv austrijskog LASK-a morati da igra mnogo bolje.

Napadala je Vojvodina na početku meča, ali nije uspela da stvori ozbiljniju proliku. Uspelo je to gostima posle deset minuta igre, ali su sami uprskali izglednu situaciju. Beležimo udarav Čovića u 14. minutu, kao i dobar skok istog fudbalera nešto kasnije, sve bez rezultata.

Mnogo sreće imala je Vojvodina u 23. minutu. Jankauskas je centrirao sa desne strane, defanzivci Novosađana bili su nemi promatrači, a još nam nije jasno kako Kaptidis nije loptu glavom ubacio u mrežu sa pet metara. Agilni Cucin pripemio je još jednu polupriliku za svoj tim, ovaj put je Čović malo zakasnio na njegovo ubacivanje. Najbolju šansu za domaćina u prvom delu imao je Busnić u 42. minutu. Lopta mu se, posle udarca Čovića, odbila pravo na nogu, ali ju je on poslao preko prečke.

Na početku drugog dela Kruzikas je precizno šutirao, ali je Simić previše dobar golman da bi ga taj udarac iznenadio. Nešto docnije opet Cucin u prodoru, sve je uradio kako treba, ali se golman Panevežisa ispružio i odbio nabačenu loptu. Malo je nedostajalo da Kozoronis zatrese mrežu Vojvodine u 64. minutu, tukao je snažno, ali za malo neprecizno, lopta je otišla tik pored stative. Novevski je mogao da odluči meč, lopta mu je legla na nogu, a on je uspeo da je promaši na samo desetak metara od gola.

Svoj okršaj iz Litvanije u Novo Sadu su nastavili Brazilac Elivelto i golman Nikola Simić. Opet je Elivelto dobro šutirao, ali je Simić ponovo bio uspešniji. Čini se da je ključni trenutak bio u 86. minutu, opet je Elivelto sjajno šutirao, i ponovo je Simić zaplivao kroz vazduh i izbacio loptu u korner. Pretli su gosti i posle ubacivanja iz ugla, ali se sve dobro završilo po naš tim. U prvom minutu nadoknade Jankauskas je prebacio gol sa petanestak metara, pa indolentna odbrana Vojvodine opet nije kažnjena. U 95. minutu Panevežis je bio najbliže postizanju gola, neko od njegovih fudbalera pogodio je stativu posle udarca glavom sa nekoliko metara od gola Simića, usledila je kontra Novosađana, mladi Kabić je vukao loptu od centra, a kada mu je golamn gostiju krenuo u susret, majstroski ga lobovao. Tako je Vojvodina i u drugoj utakmici minimalnim rezultatom savladala Litvance i prošla u treće kolo Lige konferencija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Navijači besni, traže Jokićevu suspenziju (VIDEO)

Košarkaši Denver Nagetsa su savladali Los Anđeles Lejkerse sa 101:99. Međutim, veliku pažnju javnosti izazvao je brat Nikole Jokića. Strahinja...

POVEZANE OBJAVE