Na pogon Gomeša i Pantića: Partizan lako pobedio u Slovačkoj

Dunajska Streda – Partizan 0:2 (0:1)

Pantić 20′, Gomeš 80′,

Dunajska Streda: Jedlička, Kružilak, Beskorovajni, Bruneti, Vera, Njie (od 70′ Momou), Šafer, Nebila (od 46′ Balić), Cigankis, Šarani (od 57′ Taivo), Divković

Partizan: Popović, Saničanin, Vujačić, Natho (od 61′ Holender), Gomes, Zdjelar, Jojić (od 70′ Šćekić), Marković (od 61′ Jović), Pantić (od 86′  Pavlović L., ), Urošević, Lutovac

Fudbaleri Partizana plasirali su se u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. Oni su danas, i u revanšu, bili bolji od slovačkog predstavnika Dunajske Strede sa 2:0, a u strelce su se upisali Danilo Pantić i Rikardo Gomeš. Naredni rival crno belih biće ruski Soči.

Već u trećem minutu Dunajska Streda imala je šansu kada je Divković šutirao ali je Popović dobro intervenisao. Početak meča protekao je u odmeravanju snaga. U 11. minutu levi bek Partizana Slobodan Urošević dobio je žuti karton. Pet minuta kasnije, Vujačić je drugi igral Partizana sa javnom opomenom kada je pokušao da spreči kontru protivnika.

Prvu veliku šansu Partizan je imao Siniša Saničanin nakon što mu je Jedlička odbranio šut. Međtuim, odmah u sledećem napadu, Natho je asistirao Danilu Pantiću koji je pogodio za vođstvo Partizana.

U 26. minutu je Dunajska Streda imala kolosalnu priliku kada je Zuber izašao sam pred Popovića koji se dobro snašao i spasao skoro siguran pogodak. Slovaci su pojačali ofanzivu u želji da što pre anuliraju ukupni rezultat koji je 2:0 za Partizan.

U nadoknadi prvog poluvremena Rikardo Gomeš je pokušao da postigne pogodak ali je Jedlička Svojom intervencijom sprečio ubedljivije vođstvo crno belih.

Prvi deo igre završen je sa 1:0 za Partizan što je dobra zaliha pred drugi deo igre.

Na početku drugog poluvremena, u 55. minutu, Beskrovaljni imao je odličnu priliku da izjednači ali mu je Popović skinuo loptu sa glave. Dunajska Streda je pokušala ponovo da izjednači ali nije uspela.

Šefer je u 70. minutu pokušao ali je njegov udarac izblokiran u korner. I posle udarca iz ugla Dunajska Streda imala je šansu za izjednačenje ali su se snašli odbrambeni igrači crno belih.ž

U 77. minutu dosuđen je penal za Dunajsku Stredu nakon loše reakcije Saničanina. Međutim, Balič nije iskoristio penal pošto mu je mladi Popović odbranio jedanesterac. Promašaje Slovaka kazio je Rikardo Gomeš u 80. minutu na dodavanje  Saše Zdjelara.

Tim rezultatom se i završio meč pa je Partizan prošao u narednu rundu i obezbedio dodatne bodove za nacionalni koeficijent Srbije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NAKON DOMINANTNIH 10 GODINA: Englezi će po lošem pamtiti ovu sezonu!

Juče su završeni revanši četvrtfinala Lige konferencija i Lige Evrope. U drugom elitnom takmičenju UEFA po značaju, sastaju se Bajern...

POVEZANE OBJAVE